Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC; Ivan Dinić/Nova.rs

Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović i voditelj Ivan Ivanović poveli su raspravu na Tviteru oko Đukanovićevog učešća na Parlamentarnoj Skupštini NATO. Tom prilikom je Ivanović bio vrlo oštar, a posebno je zamerio to što je Đukanović svojevremeno aplaudirao Gerhardu Šrederu na Skupštini SNS, iako je upravo on bio jedan od glavnih promotera bombardovanja 1999. godine.

„Sad’ im saspi sve u lice, junače naš 🇷🇸. P.S. obavezno spomeni da voliš Putina“, napisao je Ivanović na Tviteru iznad Đukanovićeve objave da upravo sluša izlaganje na Parlamentarnoj Skupštini NATO.

Đukanović je ubrzo odgovorio:

„Nisam razumeo to što si napisao, osim što sam razumeo da nemaš elementarno znanje šta je to PS NATO i koliko si površan. Zato su tvoje primedbe u rangu – pas laje, vetar nosi. Pročitaj nešto za promenu“.

A onda je rasprava dalje tekla ovako:

Ivanović: Ma ja sam više bio u fazonu kako si “pica sa sto lica” što bi babe rekle. Malo Putin – malo Tramp, malo Rusija majka- malo Srbija u Evropi, malo Kosovo je Srbija – malo aplaudiraš Šrederu. Izgleda da previše čitaš.

Đukanović: Mene samo Srbija zanima. Razgovarao bih i sa crnim đavolom samo da Srbiji bude dobro. Jedna je majka, to je Srbija!

Ivanović: Vraćaš nas na onu tačku oko koje se ne razumemo, pa si me blokirao. A to je da si aplaudirao i klicao ubici srpske dece, Šrederu i to na godišnjicu bombardovanja. Ta će te sramota pratiti zauvek. Ovo gu*nje po NATO institucijama je smešno. Srbija nam je svima majka, brate.

Đukanović: Vraćam se na to da mu nisam aplaudirao, ali je svakako kao Putinov glavni čovek za Severni tok Srbiji bio važan.
P.S. Ovo nije klasična NATO institucija, ali vidi se da o tome nemaš pojma. Moraš malo više da čitaš.

Ivanović: Ni jednom pravom patrioti on nikada ne može biti važan. Počevši od porodica nastradalih, pa na dalje. U knjigama koje ja čitam, glavni junak uvek ima donju granicu dostojanstva. Opet, u četvrtak ćemo obojica svim srcem navijati za Srbiju i u tome je lepota patriotizma.

Đukanović: Naravno da bi bio važan, jer patriotizam je da imamo gas i da nam privreda radi. Bez toga ne bismo imali ekonomiju, ni vojsku, niti bilo šta. Tako da, kada je rat patriotizam je braniti zemlju. Кada je mir, patriotizam je jačati je ekonomski, vojno, uzizati je kulturno…

BONUS VIDEO: Šta sve radi Vladimir Đukanović?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare