Foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ

Lider Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isa Mustafa rekao je danas da je dijalog Beograda i Prištine u potpunosti politički i da podržava stav da ne postoji poseban sporazum van sveobuhvatnog koji bi rezultirao međusobnim priznavanjem.

U objavi na Fejsbuku, Mustafa je naveo da je danas razgovarao telefonom sa prištinskim koordinatorom za dijalog Skenderom Hisenijem i da je izrazio podršku takvom stavu.

„Taj dijalog je u potpunosti politički i rezultiraće međudržavnim političkim sporazum za uzajamno priznavanje“, poručio je Mustafa, prenosi Kosovo onlajn.

Mustafa je takođe spomenuo sastanak Hisenija sa Filipom Rikerom, pomoćnikom generalnog sekretara za Evropu i Evroaziju u Ministarstvu spoljnih poslova SAD, za koga je rekao da pokazuje posvećenost i aktivnu ulogu SAD u procesu dijaloga.

„U ovom procesu mora se pružiti snažna podrška premijeru Hotiju, vladi, predsedniku i svim državnim mehanizmima koji unapređuju ovaj politički dijalog. Odgovornost za dijalog je na vladajućoj koaliciji, dok dijalog pripada parlamentarnoj ustavnoj većini, a ne ni jednom posebnom entitetu“, ocenio je Mustafa.

(Izvor: Tanjug)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar