Milan Dumanović Foto:N1

Nekadašnji pripadnik Odeljenja MUP za tajno praćenje Milan Dumanović koji je za NIN izjavio da je Vučić „Dijanu Hrkalović nametnuo Nebojši Stefanoviću“, za Nova.rs kaže da je izjava ministra odbrane da on nije bio policajac sa karijerom, apsolutno netačna. Kako navodi, osim najmanje deset nagrada, on je 2013. dobio i ministarsku nagradu, što je najveće priznanje u policiji.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović, jutros je tokom gostovanja na TV Pink, rekao da je on postavio Dijanu Hrkalović za državnu sekretarku Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) dok je bio na čelu tog ministarstva, demantujući tako tvrdnje da je njemu predsednik Srbije Aleksandar Vučić „nametnuo“ Hrkalović.

On je tokom gostovanja pokušao da diskredituje samog Dumanovića tvrdeći da je reč o policajcu bez značajne karijere. Nekadašnji pripadnik Odeljenja MUP za tajno praćenje za Nova.rs kaže da je Stefanović izgovorio niz neistina, te da za to ima i dokaze.

„Ja sam 2013. godine nagrađen Ministarskom nagradom koju je dobilo celo moje odeljenje, za akciju otmice koja je rešena za dva dana, gde sam ja praktično sa dvojicom mojih kolega stavio lisice otmičaru na ruke“, kaže Dumanović i dodaje:
„Nagrada ministra je nešto što se u MUP dobija jako retko, možda samo pet posto policajaca dobije takvu nagradu u svojoj karijeri“.

Dumanović kaže i da je u svojoj karijeri nagrađen još deset puta nagradom za izuzetan rad u MUP-u. Te nagrade su bile novčane i podrazumevale su uvećanje plate za 20 odsto. On je kao dokaz portalu Nova.rs dostavio jedno od tih rešenja kojima mu se dodeljuje nagrada.

Dumanović Milan dokumenta Foto:privatns arhiva Nova.rs

„Inače, poslednje dve godine, kada je Stefanović bio ministar policije, ja sam ocenjen peticom.To je najveća ocena za rad. To znači naročito se ističe u radu. Prethodnih godina sam dobijao ocenu četiri, što znači ističe se. Tako da je Stefanović i to slagao“, rekao je Dumanović.

On je za Nova.rs rekao da će protiv ministra odbrane podneti privatnu krivičnu prijavu zbog „izgovorenih laži“.

„Da objasni i kako sam ja polu Đilasov potrčko. Kako sam ja to političar a ne policajac“, kaže Dumanović.

Podsetimo, nekadašnji pripadnik Odeljenja MUP za tajno praćenje Milan Dumanović izjavio je za NIN da je Vučić, „Dijanu Hrkalović nametnuo Nebojši Stefanoviću“, kao i da je s funkcije u policiji smenjena na zahtev američkih službi, jer su znali da pomaže „kavačkom klanu“ u kriminalnim obračunima.

Novi broj NIN-a od sutra u prodajiwww.nin.co.rs

Posted by NIN on Wednesday, April 14, 2021

Ministar Nebojša Stefanović je tim povodom jutros gostovao na TV Pink gde je rekao da to nije tačno.

„Meni Vučić, dok sam obavljao funkciju ministra unutrašnjih poslova, a ni sada kada sam ministar odbrane, nije nametao bilo koga. Kada god smo razgovarali, predsednik je dozvoljavao slobodu, kao što dozvoljava svojim saradnicima. Kadrovski izbori na koje sam imao pravo kao ministar, bili su moji. I Dijana Hrkalović i drugi državni sekretari“, kazao je Stefanović za TV Pink.

On je naglasio da je to „besmislena tvrdnja“ i dodao da ne zna „koja je poenta“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare