Insajder: Bivša sekretarka opet zaključila posao sa MUP-om

Politika 25. apr. 202023:05 > 23:0912 komentara
Podeli:
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Firma u vlasništvu bivše državne sekretarke Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Milene Vuković promenila je naziv nakon što je objavljeno da je dobila posao obezbeđenja zgrade tog ministarstva, a deset dana kasnije kao deo konzorcijuma zaključila je novi posao sa MUP-om.

U sred vanrednog stanja, od Republičkog geodetskog zavoda dobila je i posao obezbeđenja i protivpožarne zaštite, piše Insajder.

„BPS Security“, firma u vlasništvu Milene Vuković, zajedno sa još tri firme, kako je otkrio Insajder početkom februara, dobila je posao da obezbeđuje objekte MUP-a, a taj posao je vredan najmanje 60 miliona dinara, odnosno pola miliona evra.

„I dok je za privatnu firmu MUP siguran izvor zarade, još niko nije dao razumno objašnjenje zašto bi privatno obezbeđenje čuvalo naoružane policajce čiji je zadatak da čuvaju sve nas“, navodi Insajder.

Prema navodima Insajdera, ime firme promenjeno je u ‘Notega Security’, a vlasnica Milena Vuković kratko je bila državna sekretarka MUP-a i kako su preneli mediji, savetnica ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

Za državnu sekretarku je imenovana u septembru 2015, a već krajem januara 2016. podnela je ostavku, podseća taj portal.

„Firmu za privatno obezbeđenje ‘BPS Security’ osniva početkom februara 2017, a prvi posao za državu, zajedno sa još šest firmi, dobija 11 dana kasnije – i to obezbeđenje objekata Poreske uprave. Radila je i za JKP Beogradski vodovod i kanalizacija, GSP Beograd, Parking Servis, Gradski centar za socijalni rad, EPS, Poštu…“, dodaje se.

Kako se navodi, „BSP Security“ 2. marta ove godine menja ime u „Notega Security“ nakon čega zajedno sa firmama „Emporio team“, „Telus pro“ i „Goodhouse tolmak“, dobija posao održavanja higijene u MUP-u.

Kao jedini ponuđači, ugovor vredan 70 miliona dinara bez PDV-a sa MUP-om su potpisali 13. marta ove godine.

„Novi posao od države dobila je i u toku vanrednog stanja kada je firma bivše državne sekretarke sklopila ugovor sa Republičkim geodetskim zavodom 24. marta. Posao obezbeđenja od 72 miliona dinara bez PDV-a dobila je zajedno još jednom firmom u njenom vlasništvu ‘Notega Corporation’ i firmom ‘Sion Gard’ iz Beograda“, piše Insajder.

Dodaje da i firma „Notega Corporation“ beleži brojne poslove sa državom, među kojima i posao održavanja higijene u EPS-u koji je dobila zajedno sa još nekoliko drugih kompanija vredan skoro milijardu dinara.

Ministarstvo unutrašnjih poslova do danas nije odgovorilo na pitanja Insajdera u vezi sa dodeljivanjem posla bivšoj državnoj sekretarki ovog ministarstva koje im je upućeno 12. februara.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar