Foto: Promo

Inicijativa "Ne davimo Beograd" zatražila je večeras od uredništva Radio-televizije Srbije (RTS) da izveštava o održavanju i velikom odzivu graðana akciji "Digni glas: Bukom protiv diktature" .

Tu akciju su 26.marta pokrenuli Inicijativa „Ne davimo Beograd“ i Graðanski front.

„Iako se buka iz truba, pištaljki, bubnjeva, sa zvuènika i uz lupanje šerpi može čuti u skoro svim gradovima i krajevima širom Srbije, naš javni servis odbija da u svom programu izveštava o ovom dogaðaju“, konstatuje u večerašnjem saopštenju Inicijativa „Ne davimo Beograd“, naglašavajuæi da je „upravo jedan od kljuènih stubova režima Aleksandra Vučića, kontrola i zloupotreba medija“.

Zahtevamo da se RTS, kao javni servis koji pripada svim graðanima, oglasi povodom ovog pitanja i zahtevamo da u svom programu izveštava o ogromnom nezadovoljstvu graðana, zatražila je Inicijativa.

U saopštenju se ističe da „RTS ponovo zabija glavu u pesak“, umesto da „u svom programu, u informativnim i govornim emisijama, približi gledaocima razloge zbog kojih na hiljade ljudi sa svojih prozora poziva na borbu za demokratiju“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare