Visar Imer Visar Ymeri
Visar Imeri Foto:Screenshot/Youtube/RTV Dukagjini

Bivši poslanik u Skupštini Kosova Visar Imeri je, komentarišući izbore u Albaniji, rekao da su tri kandidata ogranka Pokreta Samoopredeljenje imali više potencijala od ostvarenog rezultata, ali da se kosovski premijer Aljbin Kurti povukao poslednjih dana izborne kampanje, prenosi Reporteri.

„Da je Kurti bio ozbiljan, ili da je u opoziciji na Kosovu, bio bi mnogo angažovaniji u kampanji i možda bi došlo do drugačijeg rezultata od današnjeg“, rekao je Imeri na TV Dukađini, a prenosi Kosovo onlajn.

Dodao je da se Kurti nakon druge pobede na Kosovu povukao iz retorike u vezi sa unijom sa Albanijom.

„U Lježu Kurti je rekao da Ustav Kosova zabranjuje ujedinjenje sa Albanijom i, prema njemu, ujedinjenje neće biti pitanje sutrašnjice kao što smo ranije rekli“, dodao je Imeri.

Podsetio je da je Kurti godinu dana obećavao da će otvoriti ogranak Pokreta Samoopredeljenje u Makedoniji, ali da to nije pomenuo, komentarišući da je „možda postojao međunarodni pritisak da se povuče iz te ideje“.

Naglasio je da je Samoopredeljenje „napustilo“ kandidate na izborima u Albaniji.

„Samoopredeljenje je napustilo Boikenija i još dva kandidata. Ne verujem da je odluku da se kandiduje na albanskim izborima doneo sam Boiken. Odluku je donelo Samoopredeljenje. Nisam video ozbiljnost Samoopredeljenja. Mislim da Kurti izbore nije shvatio ozbiljno“, izjavio je između ostalog Imeri.

Kandidat Samoopredeljenja Boiken Abazi je na parlamentarnim izborima u Albaniji, dobio 1.509 glasova ili 0,64 odsto u regionu Tirane.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar