Foto:EPA-EFE/ANDREJ CUKIC; Vesna Lalić/Nova.rs; Tanjug/TARA RADOVANOVIĆ; Amir Hamzagic; /ATA images

Ministar građevine, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić oglasio zbog situacije na beogradskom aerodromu i problema sa nizom otkazanih letova. On je naveo da je problem što predstavnici francuske komapnije "Vansi", koje prema koncesionom ugovoru rukovodi Aerodromom "Nikola Tesla" nije poslušalo predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je ih "zamolio da montiraju nove trake i zaposle više ljudi".

PROČITAJTE JOŠ....

„Povodom situacije na Aerodromu „Nikola Tesla“ pozvao sam hitno sutra u 08.00 sati na sastanak rukovodstvo francuske kompanije ‘Vansi’, koje prema koncesionom ugovoru rukovodi Aerodromom ‘Nikola Tesla’ Na aerodromu, pred poletanje prvog aviona za Čikago, predsednik Srbije Aleksandar Vučić  javno je zamolio kompaniju ‘Vansi’ da montiraju nove trake i da zaposle više ljudi. Ali nije vredelo pošto izgleda nisu čuli šta je predsednik rekao“, napisao je Vesić na društvenoj mreži Tviter.

On je dodao da o kompanija „Vansi“ duguje odgovore na mnogo pitanja na sutrašnjem sastanku.

„Počev od toga zašto nemaju dovoljno zaposlenih, pa do toga zašto im ne radi oprema koju su sami kupili i birali. Imaju 24 sata, do sutra ujutru, da pripreme plan kako će da reše problem u kome su se našli. Srbija će iskoristiti sva svoja prava koja nam daje koncesioni ugovor u ovakvim situacijama. Srbija je sve svoje obaveze prema koncesionom ugovoru ispunila. Isto očekujemo od koncesionara“, napisao je Vesić.

Podsetimo, prethodnih dana došlo je do otkazivanja desetine letova i velikih kašnjenja koje su pogodila hiljade putnika. Iz kompanije Er Srbija“ saopšteno da će zbog toga reorganizovati i optimizovati saobraćaj.

BONUS VIDEO: Ćuta pozvao Gašića da ide na poligraf

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare