Danilo Ikodinović Aleksandar Šapić Politika
Foto: Printscreen Nova.rs/Vesna Lalić/Zoran Lončarević/video

Bivši vaterpolista i član tima Vladete Jankovića Danilo Dača Ikodinović objavio je na društvenoj mreži Tviter snimak svog nekadašnjeg saigrača iz reprezentacije i kandidata SNS za gradonačelnika Beograda, Aleksandra Šapića. Ikodinović je objavio video na kom Šapić tvrdi da bi bio "ljudska gnjida" ukoliko bi prihvatio da sarađuje sa naprednjacima, uz ironičnu ocenu da je pokazao doslednost.

„Doslednost i pre svega uvek samo svoj. I on da nam bude gradonačelnik? Neće da može“, napisao je Ikodinović.

Predsednik opštine Novi Beograd i kandidat SNS za gradonačelnika prestonice Aleksandar Šapić, svojevremeno je bio ljuti protivnik naprednjaka, navodeći da ne može nikad da im oprosti uvrede koje su mu upućivali. Štaviše, Šapić je u doba dok je bio na “ratnoj nozi” sa vladajućom strankom tvrdio da “samo ljudska gnjida može da pređe preko njihovih uvreda”.

“Kad vi imate da SNS mene zvanično naziva, poslednjih par meseci, lopovom, siledžijom, prevarantom… I to ponavljaju iz nedelju u nedelju, onda je to suprotno svemu za šta se ja zalažem. Zamislite kad bih ja prihvatio da se tako neko prema meni ophodi i da ja sutra, zarad moje neke funkcije, budem spreman da sa njima sarađujem. Kakvu bih poruku ljudima poslao”, zapitao se Šapić, da bi potom napravio parlalelu sa ponašanjem ljudi u kafanama i restoranima.

Pročitajte još...

“Zamislite da vama neko priđe u restoranu i kaže vam da ste fekalija i najgora osoba na svetu. Šta vi uradite? Nastavite da ručate, ne reagujete emotivno? Ili pomazite tog čoveka i platite mu piće? Ja sa takvim pojedincima nema dogovora, ali ja nisam znao da će ti pojedinci biti ispred organizacije. Onog momenta kad je zvanično organizacija stala iza tog stava – ja nemam šta sa njima da razgovaram”, naglasio je on.

Foto:Info tim SNS

Šapić je tom prilikom rekao da bi drugačije postupao prema onome ko mu uputi takve uvrede, da nije na javnoj funkciji.

“Je l’ vi znate kako se to u kafani rešava, kad vam to neko kaže za stolom? Svi smo bili u kafani. Koji čovek, sa iole dostojanstva, pušta da mu to neko izgovara? Čovek koji preko toga prelazi je ljudska gnjida”, zaključio je tada opozicionar Šapić, koji je naposletku smogao snage da pređe naprednjacima preko svih uvreda koje su mu upućivali.

Šta je Ikodinović rekao o Šapiću intervjuu za „Novu“

U nedavnom intervjuu, datom dnevnom listu „Nova“, Ikodinović je rekao da Šapić nije iskren kad govori o tome da će saslušati drugu stranu i predloge opozicije, te da bi u on u Beogradu bio čak i veći autokrata nego što je Vučić kao predsednik.

„Mislim da bi on bio isti autokrata kao što je Vučić. On bi bio isti, a možda i gori na nivou grada. Podsećavam da je među prvim njegovim porukama, kad je objavljeno da će biti kandidat SNS, bio da jedva čeka da “razbuca” splavove na Savskom nasipu. Savski nasip pripada Opštini Novi Beograd, a on je duži niz godina predsednik te opštine i nije mogao da razbuca te splavove. Kaže da to nije njegova nadležnost. Dečko, nemoj da mi prodaješ tu priču, da si imao malo volje i hrabrosti, ti bi to uradio. Tu je potrebno hrabrosti, jer vrlo dobro znamo ko sve tamo ima nelegalne objekte. Da je on imao petlje, on bi to već uradio i zato vam sad kažem da on to neće učiniti, već naprotiv – on će dati još više dozvola i taj Savski nasip će biti uništen. Dakle, aposlutno je neiskren. Da ne ulazimo sad u humanitarnu organizaciju i vaterpolo klub i ostale stvari. Ima vremena za to“, ispričao je Ikodinović.

Danilo Dača Ikodinović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

On je dodao da nema nikakav kontakt sa bivšim saigračem iz reprezentacije.

Nemamo nikakav kontakt. On vrlo dobro zna zašto ja to pišem i govorim, kao što i ja znam zašto on ćuti. Mi se mnogo dobro znamo, više od pola života smo proveli zajedno i između nas nema tajni. I jesam i nisam očekivao da će njegov politički put krenuti u ovom pravcu. Pre deset godina da ste me ovo pitali, rekao bih vam da ne očekujem tako nešto od njega, ali kako su godine prolazile i kako sam pratio njegov razvoj, uvideo sam da je on bio spreman na to – verovatno i mnogo ranije“, ispričao je Ikodinović i zatim je opisao i po čemu su Vučić i Šapić slični.

„Po tom egocentrizmu, pre svega. U pitanju su dva egomanijaka i to se vidi. Šapić je jedan od najboljih vaterpolista na svetu ikada i tu nema priče. Kao vaterpolistu sam ga obožavao; ono što je on mogao da izvede u bazenu nije mogao niko. Međutim, ovo sve ostalo… Ako on hoće da ruši Stari savski most, ja imam problem sa tim. Ako izjaviš da bi bio gnjida ljudska ukoliko bi prešao preko uvreda naprednjaka, a onda pređeš u SNS, kako ja tebe da okarakterišem? Kao divnog političara i divnog čoveka? Pa, bez ljutnje, ne mogu“, naglasio je Ikodinović za Novu.

BONUS VIDEO: Ikodinović objašnjava zašto je u timu Vladete Jankovića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare