Pregled dana sa Goranom Dimitrijevićem Foto:Newsmax Adria

"Danas je tužna godišnjica početka NATO bombardovanja SR Jugoslavije 1999. godine. U vazdušnim napadima tada je nastradalo na hiljade ljudi, a ", rekao je u uvodu u večeranju emisiju "Pregled dana" Newsmax Adria Goran Dimitrijević.

„Stotine hiljada Albanaca sa Kosova bilo je proterano za vreme bombardovanja, a kada je bombardovanje završeno, onda je na stotine hiljada Srba proterano. I taj jezivi sled događaja bio je posledica višegodišnje pogrešne politike Slobodana Miloševića i svih onih koji su ga podržavali. Mi koji danas živimo u Srbiji dužni smo da tražimo da se popišu svi mrtvi na svim stranama, da znamo njihov tačan broj i njihova imena da bismo mogli da im odamo poštu“.

„Fond za humanitarno pravo ima spisak od 755 osoba, režim i danas ponavlja da je broj stradalih između 1.500 i 3.000. Prošlo je 22 godine, a mi i danas slušamo iste priče i vrtimo se u krug. Dokle god ne iskoračimo i prekinemo ponavljanje istorije, nećemo biti normalna zemlja. Ovo je Pregled dana“, završio je uvod u Pregled dana Goran Dimitrijević .

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar