Aljbin Kurti Foto:Tanjug/AP Photo/Franc Zhurda

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti primio je zajedničko pismo predsednika Francuske Emanuela Makrona, nemačkog kancelara Olafa Šolca i premijerke Italije Đorđe Meloni, povodom sastanka koji će sutra biti održan u Briselu o evropskom predlogu za KiM.

Iz Kurtijevog kabineta je saopšteno da su u ovom pismu oni pozdravili njegove izjave u vezi s francusko-nemačkim predlogom, prenela je Koha ditore.

U saopštenju se navodi da su Makron, Šolc i Meloni izrazili uverenje da je zaključivanje i sprovođenje evropskog predloga od fundamentalnog značaja za opštu dobrobit građana, mir i prosperitetni razvoj regiona i napredak evropske perspektive Prištine.

I predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je primio pismo Makrona, Šolca i Melonijeve, pred novu rundu dijaloga Beograda i Prištine koja se, uz posredovanje Evropske unije, održava sutra u Briselu.

Kako je navela služba za spoljne poslove EU, visoki predstavnik EU za spoljnu politiku Žozep Borelj, uz podršku specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaka, održaće odvojene sastanke sa Vučićem i Kurtijem, s početkom u 15 sati, posle čega će uslediti zajednički sastanak.

Bonus video: Isak Vorgučić: Sve akcije Kurtija su grube, nasilne i vrlo uvredljive

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar