Foto:Facebook/Avdullah Hoti

Kosovski premijer Avdulah Hoti saopštio je da se pregovarački tim Prištine danas u Briselu sastao sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog između Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Metjuom Palmerom.

Hoti je u objavi na Fejsbuk stranici naveo da su razgovarali o dosadašnjem razvoju dijaloga i sutrašnjem sastanku s delegacijom Beograda, koju predvodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Veoma sam zadovoljan što vidim potpunu koordinaciju između EU i SAD u vezi s konačnim sporazumom između Kosova i Srbije“, naveo je Hoti, prenosi Kosovo onlajn.

Podsećamo, Aleksandar Vučić i Avdulah Hoti otpočeli su sastanak u Briselu, dok se u ponedeljak očekuje nova runda dijaloga na najvišem nivou. Predsednik Srbije, koji predvodi delegaciju Beograda, sastaće se u ponedeljak oko 11.30 sa šefom diplomatije EU Žozepom Borelom i specijalnim predstavnikom EU Miroslavom Lajčakom.

U nastavku dana u Briselu se očekuju trilateralni razgovori predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kosovskog premijera Avdulaha Hotija i EU posrednika u dijalogu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar