Abdullah Hoti
Avdulah Hoti Foto:EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Premijer privremenih kosovskih institucija Avdulah Hoti izjavio je danas, nakon sastanka sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varhejiem, da u dijalogu ima napretka, ali da će, ako na kraju i ne dođe do uzajamnog priznanja Beograda i Prištine, ostati "dve susedne nezavisne države koje se ne poznaju".

On je na konferenciji za novinare rekao i da je postignuti sporazum o normalizaciji ekonomskih odnosa veliki korak ka konačnom sporazumu, ali da potpuna normalizacija može da se postigne samo uzajamnim priznanjem, prenosi portal Reporteri.

„Predani smo dijalogu, jedan mesec, dva meseca ili jednu godinu. Ako ne postignemo konačni sporazum, nemamo šta drugo da radimo. Nastavićemo kao dve nezavisne susedne države koje se ne poznaju“, rekao je Hoti.

Varheji je ocenio da je video napredak i posvećenost dijalogu i dodao da zna da pregovori koji moraju da se vode nisu laki.

„Ali to je zamah koji je počeo da se razvija“, rekao je Varheji.

Govoreći o viznoj liberalizaciji, on je rekao da članice EU moraju da se uvere da su ispunjeni svi uslovi, što nije lak zadatak, prenosi Koha.

„To može biti postignuto jedino radom na određenim poljima i postizanjem rezultata“, rekao je Varheji.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar