„Haradinaj preti na Uskrs, duboko nepoštovanje prema Srbima“

Politika 01. maj. 202119:24
Podeli:
Igor Popović KIM
Igor Popović Foto: kim.gov.rs

"Najnovija pretnja Ramuša Haradinija ujedinjenjem sa Albanijom još jednom je na videlo iznela koliko je duboko nepoštovanje albanske političke vrhuške u Prištini prema sugrađanima srpske nacionalnosti", rekao je danas pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Igor Popović.

„Pretnje te vrste, koje uvek između redova nose i nagoveštaj nasilja, Srbiji i Srbima su ovoga puta upućene uoči najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, kada svi hrišćani jedni drugima i svojim komšijama druge vere upućuju poruke mira i tolerancije. Kosovo i Metohija je sastavni deo Republike Srbije, i po našem Ustavu i po međunarodnom pravu, a jedini razuman način da se sve nesuglasice u vezi sa tim pitanjem reše jeste dijalog“, rekao je Popović u saopštenju.

On je dodao da su hrišćani spremni da praštaju, ali da niko to ne sme da zloupotrebljava.

„Hrišćani su u danima vaskršnjih praznika dodatno tolerantni i spremni da praštaju, međutim niko ne bi smeo da to zloupotrebljava tako što će se Srbiji i srpskom narodu obraćati na drzak i preteći način. Pozivam i ovom prilikom političare u Prištini da se okanu pretnji, i da pokažu elementarnu odgovornost i prema svim žiteljima Kosova i Metohoje i prema regionu, tako što će konačno prerasti ratobornu retoriku s kraja prošlog veka, i pokazati da su, osim što su sposobni da neprestano prave probleme, kadri i da probleme rešavaju na miroljubiv i civilizovan način“, zaključio je pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Komentari

Vaš komentar