Ramuš Haradinaj Foto:Nemanja Jovanović

„Potreban nam je predsednik koji se zalaže za Kosovo i koji može da se adekvatno suoči sa agresivnim protivnikom, Srbijom“, poručio je danas lider Alijanse za budućnost Kosova i kandidat ove stranke za novog kosovskog predsednika, Ramuš Haradinaj.

Kako je objavio Kossev, on je u reakciji na „Vučićeve provokativne izjave“ ocenio da se „agresivni sused vraća pretnjama“ Kosovu.

„Oseća se snažno sada kada Kosovo ima svrgnutu vladu i slabog predsednika“, napisao je on na Fejsbuku.

Haradinaj je istovremeno i izlistao ono što vidi kao uspehe svoje politike, ali i izneo novo obećanje.

„Dok sam bio premijer mi smo stvorili vojsku, uprkos protivljenja našeg suseda, u mom predsedničkom mandatu Kosovo će postati deo NATO“, poručio je Haradinaj dodajući da je članstvo u NATO ključ sigurnosti i mira u regionu i najbolji odgovor na Vučićeve izjave.

Iako Haradinaj nije precizirao na koju Vučićevu izjavu reaguje, predsednik Srbije gostovao je sinoć u Ćirilici gde je, između ostalog, izjavio da Albanci i Evropljani hoće poraz Srbije.

Takođe, na pitanje o mogućoj aplikaciji Kosova za članstvo u UNESCO, on je poručio i Kosovu i državama koje podržavaju kosovsku nezavisnost da poštuju potpisane sporazume.

„Obraćam se njihovim mentorima koji su im pravili tzv. državu. E, pošto je to tako, ako se ne budu držali sporazuma, ja vas obaveštavam, suočićete se sa brojnim iznenađenjima, pozitivnim za naš narod, a nisam siguran da ćete vi tako pozitivno da reagujete“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare