Foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Bivši specijalni izaslanik američkog predsednika Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel najavio je danas „teške posledice“ za Kosovo ukoliko premijer Aljbin Kurti odbije zahteve koje su mu izneli predstavnici Sjedinjenih Država i Evropske unije.

Grenel je rekao da je međunarodna zajednica Kurtiju dala rok do petka da se ispune obaveze koje je njegova zemlja ranije preuzela i ocenio da Kurti „ne shvata šta se dešava sa Kosovom“, prenosi Kossev.On je najavio „teške posledice“ ukoliko Kurti to ne učini.

Pročitajte još:

„Moji prijatelji na Kosovu moraju se pripremiti za teške posledice ukoliko se Kurti ne povinuje“, poručio je Grenel.

Nekadašnji izaslanik američkog predsednika istakao je da je „video koje su posledice“ i da one „nisu lepe“.

Aleksandar Vučić, Aljbin Kurti Foto:Tanjug/AP Photo/Virginia Mayo

Grenelova objava je usledila nakon završene posete izaslanika SAD i EU Beogradu i Prištini, koji su od Kurtija zatražili da hitno deeskalira krizu na severu i da potom prione na sprovođenje Ohridskog sporazuma, odnosno formiranje ZSO.

Eskobar i Lajčak napuštaju region bez pozitivnog odgovora kosovskog premijera, koji nastavlja da uslovljava i povlačenje specijalnih jedinica sa severa Kosova i raspisivanje novih izbora.

FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ

Eskobar je danas u Beogradu demantovao izveštaje medija da je dat rok kosovskim vlastima za ispunjenje zahteva, ali je naglasio da on i Lajčak do petka moraju da podnesu izveštaje pretpostavljenima o tome da li je ostvaren nepredak, piše Danas.

BONUS VIDEO: Navijači pevaju „Kosovo Srbija“ na meču basketaša

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar