Ričard Grenel Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIC

Vidimo da se pregovori Beograda i Prištine raspadaju, jer se Stejt dipartment dogovara sa Evropljanima, a kada njima prepustite da vode - dobijete mnogo priče, a malo akcije, rekao je za RTS nekadašnji specijalni izaslanik za dijalog u Trampovoj administraciji Ričard Grenel. Ističe da je neophodno da "američki lideri povedu" i da imaju poverenje obe strane. Za Aljbina Kurtija kaže da odbija sve ideje, te da nije od koristi.

„Verovatno bismo celu emisiju mogli tome da posvetimo, prilično je neverovatno. Vidite, mislim da mi znamo da Kurti jednostavno nije od koristi u ovoj situaciji. Pregovarao sam sa njim i on je neko kome se nikada nije dopala nijedna ideja“, rekao je Grenel.

Dodao je da je Kurti odbio svaku ideju koju su mu Amerikanci ponudili.

„Sada odbija i ideje koje nude Evropljani. Čak i Bajdenova administracija mora da ga kritikuje. I ja mislim da on ne služi svom narodu. Ne pomaže u ovoj situaciji. Nedostaje nam Tači ovih dana“, kazao je Grenel za RTS.

PROČITAJTE JOŠ

Na pitanje da li misli da ima boljih pregovarača na strani Prištine, Grenel odgovara da ne želi da govori o imenima, ali napominje da je javno podržavao Hašima Tačija.

„Mislim da je on razumeo da mora da popusti da bi krenuli napred. Vrlo je ružno ono što su mu Evropljani uradili“, rekao je Grenel ističući nezadovoljstvo zbog toga što se Tači našao pred Specijalnim sudom u Hagu.

BONUS VIDEO: Kosovo – stranačko ili nacionalno pitanje?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar