Foto: Ivan Dinić/NOVA S

Pavle Grbović iz Pokreta slobodnih građana istakao je večeras da neko mora da probudi republičkog javnog tužioca Zagorku Dolovac, da počne da radi svoj posao i da to nije ometanje rada institucija, niti ometanje pravde jer, kako je rekao, "ne možete vi da ometate nekoga u nečinjenju".

Govoreći o propustima u Tužilaštvu, Grbović je u emisiji „Utisak nedelje“ izneo jedno svoje iskustvo iz te institucije gde je kratko vreme volontirao.

„Znam kako to izgleda, ja sam svojim očima video predmet čoveka, moćnika za neku potpuno bezazlenu stvar koja se stavlja u fioku zato što će možda postati ministar nakon rekonstukcije vlade“,  rekao je Grbović u „Utisku nedelje“.

Na pitanje Olje Bećković koji čovek je u pitanju, on je rekao da ne zna koji je tužilac bio tada, ali da se radi o slučaju Nebojše Čovića.

On je objasnio da se to radi tako što se na predmet stavlja oznaka „M“, što znači medijski interesantan, i da se negde podvlači, dodajući da u tom trenutku nije znao ko su ti ljudi.

„To u prevodu znači da se, pre nego što se postupi, u takvim slučajevima obavezno mora konsultovati glavni tužilac, pošto on po zakonu ima pravo da predmete delegira kome želi, da mu da obavezujuće uputstvo na koji način taj predmet da reši ili da ga prebaci nekom drugom tužiocu“, rekao je Grbović, dodajući da „to tako funkcioniše“.

On je dodao da se mogu videti neki slučajevi gde se za određena krivična dela u saobraćaju i to u 80 odsto slučajeva težih prekršaja javlja matricu gde se pojavljuje isti veštak, isti advokat, slični tužioci.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare