Pavle Grbović Foto:FoNet/Marija Djoković

Predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović izjavio je za N1 da je izrada opozicione platforme za pregovore sa vlastima u toku, kao i da se nada da će uskoro biti napravljena završna verzija tog dokumenta. On je rekao da su svi opoziciji složni oko toga koji su ključni problemi u našoj zemlji, ali, kako je naveo "postoje razlike u rešavanju tih problema". "Nevažno je da li je jedna, dve, tri ili četiri kolone, jer su to stranke koje su sve usmerene ka istom cilju - obaranju režima i stvaranju normalnih uslova za politički život, i život građana uopšte", istakao je on.

„Mi smo započeli rad na platformi za pregovore pod pokroviteljstvom Evropskog parlamenta zajedno sa Strankom slobode i pravde, Demokratskom strankom i Pokretom za preokret. Nakon završetka prve radne verzije poslali smo je partnerima iz opozicije, neki su se odazvali, sa njima smo nastavili taj rad i očekujem da ćemo veoma uskoro imati završenu konačnu verziju. Sa druge strane su još nekoliko stranaka i udruženja najavili izradu svojih platformi, ali ne znam dokle su stigli u svom radu“, navodi Grbović.

Ističe da je sigurno da postoji dobra volja da se kasnije radi na usaglašavanju tih dokumenata, ukoliko bude bilo potrebe.

„Zaista sve ovo deluje pomalo konfuzno i vrlo je legitimno pitanje ko tu sa kim šta radi, i zašto ne rade jedni sa drugima, ali postoji jedna dobra stvar, a to je da iako nemamo personalno jedinstvo, a ka tome se teži, imamo jedinstvo fokusa našeg političkog delovanja“, rekao je Grbović.

Prema njegovim rečima, u opoziciji su svi složni koji su ključni problemi u našoj zemlji, samo postoje razlike u rešavanju tih problema.

„To su pritisci na birače, zloupotreba javnih resursa i uvođenje medijske cenzure, pogotovo na televizijama sa nacionalnim frekvencijama. Imamo i zahtev za razdvajanjem izbora na republičkom i lokalnom nivou… Optimističan sam, uprkos svim problemima“, istakao je Grbović.

On je rekao da nema saznanja da se odustalo od zahteva za uvođenjem Ministarstva za izbore, kao i da je svrha te institucije garancija primenjivanja svega onoga što u opozicionoj platformi postoji.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare