DSS Demokratska stranka Srbije
Foto:Promo

Gradski odbori Demokratske stranke Srbije (DSS) i Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) formirali su danas koaliciju Nacionalno demokratska alternativa - NADA za Beograd, u okviru koje će zajedno izaći na predstojeće beogradske izbore.

Predsednik Gradskog odbora DSS Marko Sarić kazao je da je Beogradu potrebna „istinska alternativa“, koja se neće baviti politikanstvom, već će rešavati probleme gradjana.

„Beograd treba da bude nosilac nacionalnog preporoda Srbije i srpskog naroda, a danas je zagušen partitokratijom, korupcijom, i brojnim komunalnim, infrastrukturnim i ekološkim problemima koje sadašnja vlast ne želi ili nije u stanju da reši“, rekao je Sarić.

Predsednik Gradskog odbora POKS Božidar Pavlović kazao je da ta koalicija ima program, ali i tim kvalitetnih ljudi koji će ga sprovesti.

On je istakao da traže promenu izbornog zakona – da gradonačelnike biraju gradjani a ne političke stranke.

„Prioritet će nam biti zaštita životne sredine, smanjenje birokratije i zaustavljanje divljeg privatnog investitorskog urbanizma, kao i očuvanje urbanističkog identiteta Beograda. Izuzetno nam je važno povećanje budžeta za socijalna davanja, vrtić za svako dete, finansijska pomoć samohranim roditeljima, ali i rešavanje urgentnih problema vodosnabdevanja i kanalizacije“, kazao je Pavlović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 
Facebook
 
Twitter
 
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar