Foto:Nova.rs

Gradonačelnik Zubinog Potoka Izmi Zećiri izjavio je da je ostavka sa mesta gradonačelnika dostojanstveniji i bolji čin od razrešenja i za vladu i za gradonačelnike opština na severu.

U izjavi za portal Gazetablic, Zećiri je dodao da nema potrebe da se radi administrativno upustvo za procedure podnošenja predloga za razrešenje gradonačelnika, već da oni treba da podnesu ostavku.

„Uopšte nije bilo potrebe za uputstvom, to bi mogla da bude pravna radnja koja se može desiti kroz ovaj formular, ali za to će biti potrebno vreme i ja ovde ne vidim nikakvu pretpostavku da se to može desiti“, dodao je on.

Premijer Kosova Aljbin Kurti je ranije kazao da se zalaže za smenu gradonačelnika i održavanje novih vanrednih izbora u četiri opština na severu Kosova, potpisivanjem peticije od strane najmanje 20 odsto upisanih birača u svakoj od opština.

Za tu namenu u Ministarstvu administriranja lokalne samouprave je formirana posebna radna grupa koja do 1. septembra treba da Vladi podnese predlog administrativnog uputstva kojim bi se uređivalo ovo pitanje.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar