Novi Pazar
Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Gradonačelnik Novog Pazara Nihad Biševac postavio je danas za svog pomoćnika jednog od najmlađih funkcionera u zemlji, Tarika Rupića. Ovaj dvadesetpetogodišnjak će ispred kabineta gradonačelnika, biti zadužen za oblast međunarodne saradnje, objavljeni je danas na zvaničnom sajtu Grada.

Tarik Rupić ima samo 25 godina, i najmlađi je opštinski funkcioner u ovom gradu, završio je Gimnaziju u Novom Pazaru, a diplomirao je sociologiju na Univerzitetu u Istanbulu.

“Bio je polaznik seminara i obuka za različite oblasti, među kojima su i oni u Istraživačkoj stanici Petnica. Tokom srednjoškolskih i studentskih dana bio je zainteresovan za sve vidove društvenog delovanja i organizovanja. Tečno govori nekoliko stranih jezika”, naveodeno je u njegovoj biografiju, a krajem juna meseca Rupić je izabran i za predsednika Foruma mladih SDP, Rasima Ljajića.

Ono što je zanimljivo je podatak da je mesto pomoćnika gradonačelnika bilo upražnjeno od aprila 2020. godine kada je gradonačenik Biševac razrešio svog pomoćnika iz Ugljaninove SDA Sandžaka Emira Ašćerića, koji je na društvenim mrežama kritikovao posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića Novom Pazaru, kada je na početku epidemije predsednik Vučić Gradu Novom Pazaru uručio respiratore kao pomoć u borbi protiv pandemije.

Ašćerić je tada na društvenim mrežama kritikovao posetu predsednika, tvrdeći da se radi o klasičnoj izbornoj kampanji.

Radio Sto Plus iz Novog Pazara, pitao je gradonačelnika  zašto toliko dugo nije imenovao svog pomoćnika, Biševac je na to pitanje dao odgovor da pre izbora adekvatnog kadra želi da “sagleda sve izazove sa kojima će se suočavati lokalna samouprava”.

“Kao gradonačelnik, od svojih pomoćnika očekujem stručnost, preduzimljivost i inovativnost”, poručio je Biševac.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar