Aleksandar Milikic
Aleksandar Milikić Foto:Screenshot/Youtube/Bor030

Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora zatražio je od gradskog pravobranioca Bose Janačković i njenog zamenika da podnesu ostavke. Milikić je istakao da je u 2020. godini pravobranilaštvo imalo 411 predmeta, od kojih je 357 rešeno, ali nijedan u korist grada.

„Pravobranilaštvo je povelo svega tri tužbena predmeta protiv tređih lica i to je neizvesno da li će ih grad dobiti. Sve to pokazuje da jedan sistem pravobranilaštva u Boru ne funkcionise o čemu pričam već godinama. Pravobranilaštvo se nije pojavljivalo u predmetima gde su trebali da zastupaju Apotekarsku ustanovu Bor i nepojavljivanjem pravobranilaštva na tim predmetima automatski je presuđeno protiv grada. To je greh i tražićemo da se ispita ta odgovornost. Nećemo dozvoliti da se ljudi koji obavljaju ozbiljne i bitne funkcije u gradu Boru ponašanju neodgovorno prema svom poslu a jos neodgovornije prema budžetu građana Bora“, rekao je Milikić.

On je naglasio da ukoliko pravobraniteljka i njen zamenika ne podnesu ostavke, na sednici Skupštine grada biće razmatrano koliko je njihov rad bio u interesu grada, i kako je naveo gradonačelnik, koliko su se zalagali da zaštite gradski budžet.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar