Foto:TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC/ nr

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski tražila je od direktorke Turističke organizacije Niš (TON) Danke Milojković da podnese ostavku zbog, kako je navela, sopstvenog zapošljavanja. Time je kako je izjavila prekršila "Zakon o javnim službama, Zakon o javnim preduzećima i Statut Turističke organizacije Niš".

„Direktorka TON-a je bez ičije naredbe, bez ičijeg znanja, sa predsednikom Upravnog odbora zaključila Ugovor na neodređeno vreme koji joj garantuje da postane radnik TON-a nakon isteka mandata. Direktorka TON-a mogla je sa predsednikom UO da potpiše samo ugovor na određeno vreme, nikako na neodređeno vreme“, izjavila je Sotirovski na konferenciji za medije u Gradskoj kući.

Dodala je da su to radili ranije i njeni prethodnici, tako da je sada na gradu da vidi šta će da uradi kada su u pitanju odnosi predsednika Upravnog odbora i direktora preduzeća.

„To je nedopustivo, a ujedno je i poruka svim direktorima javnih preduzeća da ukoliko su planirali da istu stvar urade da to ne čine, odnosno da rade u skladu sa Zakonom. U suprotnom proći će isto kao i direktorka Turističke organizacije“, naglasila je Sotirovski.

Ona je rekla da kao gradonačelnik žali što je misija Danke Milojković na poziciji direktora morala tako da se završi, jer je „veliki profesionalac“.

Sotirovski je rekla da je sa dosadašnjom direktorkom TON-a potpisan novi aneks ugovora o radu na određeno vreme, pošto je do izbora novog direktora u tehničkom mandatu. Ona je negirala da tužbe radnika TON-a i bivšeg direktora imaju veze sa smenom Danke Milojković.

„Poremećeni međuljudski odnosi u Turističkoj organizaciji ni na koji način nisu uticali na ovu situaciju. Oni mogu da utiču na efikasnost rada u TON-u, ali to sa ovim činom nema veze“, rekla je Sotirovski.

Nedavno je obelodanjeno da je petoro zaposlenih u Turističkoj organizaciji Niš tužilo to preduzeće jer su sa visokom i višom stručnom spremom prebačeni na niža radna mesta.

Zaposleni su se, žalili i na mobing i šikaniranje, kao i na to što je direktorka za pojedine poslove angažovala privatne firme, iako TON ima službe koje se tim poslovima bave.

Direktorka TON-a Danka Milojković objavila je pre par dana na svom Fejsbuk profilu da je podnela ostavku na to mesto, na navodeći razlog podnošenja ostavke.

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 
Facebook
 
Twitter
 
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar