Pristupanje Udruženja građana Futoška inicijativa Otvorenoj građanskoj platformi AKCIJA Foto:Informativna služba ZZS

Udruženje građana "Futoška inicijativa" pridružila se otvorenoj građanskoj platformi Akcija koju trenutno čini 28 organizacija iz više od 65 gradova i opština u Srbiji, navodi se u saopštenju Zajedno za Srbiju.

Ugovor o partnerskoj saradnji potpisan je simbolično u Futogu na Dunavcu čija je priroda ugrožena.

Dalibor Ćalić iz „Futoške inicijative“ tvrdi da je Dunavac postao bara zbog „bahatih pojedinaca koji su oteli javnu svojinu od građana“.

Povezane vesti:

„Dunavac bi trebalo da bude mrestilište ribe, prijatan ambijent za pecanje, ali je trenutno bara. Mi ga pamtimo kao raj. Dolazili smo da pecamo, da kampujemo, kupamo se. Ali bara je sve što je od Dunavca ostalo. Bahati pojedinci su svojom samovoljom oteli javnu svojinu od nas građana jer im je politički dozvoljeno“, ocenio je Dalibor Ćalić.

Nebojša Zelenović, inicijator Akcije i predsednik Zajedno za Srbiju ocenjuje da vlast pravi dogovore u svakom delu Srbije zbog kojih se uzurpira javna imovina.

„Ovo što se dešava na Dunavcu samo je jedan od dokaza da ćemo ostati bez svega što smo posedovali i da ova bahata vlast u svakom delu Srbije pravi dogovore zbog kojih se uzurpira javna imovina, krade obala, onemogućava ljudima da mogu da žive i odrastaju na način na koji su odrastali njihovi preci, smatra Zelenović i kaže da „nećemo ništa ostaviti potomcima“ ukoliko se tako nastavi i najavljuje da će se Akcija boriti za svaki deo Srbije.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar