Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Građani Srbije su devedesetih već plaćali cenu Vučićeve pogrešne politike i treba da znaju da je glas za ovaj režim glas za vraćanje viza, ekonomsku izolaciju i propast Srbije, izjavio je Borko Stefanović, zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) reagujući na izjavu Aleksandra Vučića.

„Vučićeva izjava da je članstvo Srbije u EU do 2030. godine samo lepa želja je u direktnoj suprotnosti sa interesima Srbije, raspoloženjem građana EU i najavama zvaničnika iz Brisela. Ona dokazuje da je upravo Vučić glavni generator antievropske kampanje što se nije promenilo od vremena kada je bio Šešeljev radikal. Nekada su razlozi za ovakve Vučićeve stavove bili politički, a danas su praktični“, kaže Stefanović u pisanoj izjavi.

„On zna da članstvo u EU znači prestanak proganjanja neistomišljenika, borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, izbore bez kupovinu glasova i ucenjivanja glasača i medije oslobođene kontrole. U takvoj Srbiji Vučić i njegova ekipa ne bi mogli da vladaju, bogate se i bahate. Svakom dobronamernom čoveku je jasno da jedino Vučićev režim ne želi Srbiju u EU. Zbog njihovog ostanka na vlasti Srbija na godišnjem nivou ostaju bez milijardu evra koliko dobiju Bugarska ili Hrvatska“, ocenio je.

Borko Stefanović Foto:FoNet/Aleksandar Barda

Kako kaže, građani Srbije zaslužuju da žive kao svi Evropljani i zato je Stranka slobode i pravde usvojila Deklaraciju „Srbija u EU 2030“ koja tačno predviđa šta treba da uradimo kako bismo postali članica EU do 2030. godine kako najavljuje i Šarl Mišel, predsednik Evropskog saveta.

„Sve reforme teške za građane su završene, ostale su one koje su neprihvatljve za režim jer znače njegov kraj. Samo zato je usklađenosti naše politike sa EU samo 51 procenat zbog čega rizikujemo da opet budemo izolovani od kontinetna kome pripadamo“, navodi zamenik predsednika SSP.

PROČITAJTE JOŠ

„Ni opasnost od ekonomskog sloma koji bi usledio kao ni najave uvođenja viza za naše građane od strane francuskog predsednika Makrona ne interesuju Vučića koji misli ono što Vulin govori – da je Srbiji mesto u BRIKS-u. Građani Srbije su devedesetih već plaćali cenu Vučićeve pogrešne politike i treba da znaju da je glas za ovaj režim glas za vraćanje viza, ekonomsku izolaciju i propast Srbije.“, zaključuje Borko Stefanović.

BONUS VIDEO Predsednik osuo paljbu po političkim protivnicima i Prajdu: Vučić na novoj konferenciji pričao o „pljačkašima iz opozicije“ i organizatore Prajda

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare