Foto: Nemanja Jovanovic/Nova.rs

Udruženje Građanski otpor poručilo je danas, u performansu ispred zgrade u kojoj je kabinet predsednika Srbije, da je Aleksandar Vučić najveći uzročnik koronavirusa i da zbog toga mora da odgovara, jer je odgovoran za svakog bolesnog i preminulog posle ukidanja vanrednog stanja.

Aktivista te grupe građana Srđan Marković rekao je da je Vučić odgovoran zbog svega onog što se dešava u Srbiji, jer je zbog izbora naložio ukidanje svih mera zaštite od korona virusa i naložio stvaranje privida u javnosti da je epidemija pobeđena. Zbog izbora su iznošene lažne informacije o broju preminulih i zaraženih.

Borićemo se da budete kažnjeni i kao korona virus izolovani u zatvorskim ćelijama, poručio je Marković. On je najavio udruživanje raznih nevladinih organizacija, aktivista i udruženja koja se bore protiv sadašnje vlasti i formiranje „slobodne Skupštine Srbije“, kako bi se stvorio novi sistem, koji će biti na dobrobit svakog građanina.

Profesorka Biološkog fakulteta Biljana Stojković, jedna od članica tog udruženja, rekla je, povodom peticije lekara za smenu Kriznog štaba, kako je važno da se ljudi izjasne, „izađu iz mraka“, jer je spisak onih koji su to uradili važan za budućnost i za razumevanje, da se zna ko je to učinio, svestan posledica koje mogu imati. Predstavnici Građanskog otpora su, posle izjava novinarima, otišli do ograde u Pionirskom parku, postavljene oko zgrade u kojoj je kabinet predsednika Srbije, i tamo ostavili transparente zalepljene na stiroporu, na kojima, uz Vučićevu karikaturu, piše: „Ti si COVID Srbije“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare