Aleksandar Vučić, Dragan Džajić, Milorad Dodik Foto:TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

"Gospodine Vučiću, udarili ste šamar svim radnicima, i to baš na praznik rada. Izjavom da radno vreme ne sme biti manje, potvrdili ste da od radnika upravo Vi pravite moderne robove", izjavila je Jelena Spirić, narodna poslanica i predsednica leskovačkog odbora Stranke slobode i pravde.

„U Srbiji jedan radnik nedeljno pogine na poslu. Jasno ste celoj Srbiji stavili do znanja da ste Vi odgovorni za izrabljivanje radnika, pogotovo onih koji rade u fabrikama 7 dana u nedelji po 12 sati dnevno. Jasno je da ste kreator politike u kojoj se radnici u fabrikama na jugu izrabljuju, i to za plate koje su 30.000 dinara niže od prosečnih. Populizam zarad izbornih manipulacija dovodi do bolesti, onesvešćivanja i prekovremenog rada radnika – istakla je Spirić i dodala da „ovakav robovlasnički sistem nije uspostavljen samo u stranim fabrikama, već i u javnim preduzećima, u kojima radnici rade bez plata“.

Jelena Spirić Foto: SSP/Promo

„Zato je bezobrazno nazivati ljude neradnicima, dok se, na primer, radnicima leskovačke Pijace duguje preko 10 zarada. Dok Vi ostvarujete dečačke snove gradnjom stadiona, južnjacima je jedini san plata kojom će uspeti da prehrane porodicu. Gospodine Vučiću, danas je trebalo odati priznanje radnicima, a ne Nacionalnom stadionu. Njima dugujete izvinjenje jer ste pogazili Ustav iz davne 1835. godine, u kome je navedeno da u Srbiji ne žive robovi. Ljudi nisu samo brojevi na lažnom biračkom spisku, niti stolice na stadionu. Zapamtite to jer će vas jednog dana upravo ti ljudi, zbog vaše robovlasničke politike, smeniti“, zaključila je Spirić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare