Mladen Mrdalj i Dragan Sutanovac
Mladen Mrdalj i Dragan Šutanovac Foto:FoNet/Božana Pavlica

Bivši predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac i politikolog Mladen Mrdalj ušli su u raspravu na Tviteru oko moguće kandidature generala Zdravka Ponoša za predsednika Srbije. U toj raspravi Šutanovac je rekao da 14 godina ćuti o sukobu sa Ponošem, te da još čuva svoj govor sa Saveta za nacionalnu bezbednost, koji bi kako kaže mnogo toga razotkrio.

Sve je počelo od Mrdaljeve objave na Tviteru, koja se odnosila na informaciju da bi general i potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš mogao biti zajednički predsednički kandidat jednog dela opozicije.

„Sinoć rekoh za Nova S da je general Ponoš najbolji opozicioni kandidat za predsednika Srbije, (mislim da je Kavčić-besplatne-knjige najbolji generalno). Međutim, Ponoš ima hipoteku bliskosti sa DS, što Vučić čeka na volej. Ali, to bi se moglo ublažiti ili preokrenuti ako bi jedna od glavnih poruka u kompaniji bila da je Ponoš bio žrtva partokratije koju je tada oličavala DS kroz Tadića i Šutanovca. Ponoš je principijelno prozvao Šutanovca za loše upravljanje sistemom odbrane i umesto skupštinske rasprave – Tadić je šutnuo Ponosa!“, napisao je Mrdalj.

Odmah se oglasio Šutanovac.

„Prošli put ti je kandidat na izborima za predsednika RS dobio šest odsto a sad si rešio da to bude i manje? Po pravilu pišeš o stvarima o kojima baš ništa ne znaš a sad praviš problem i mogućem kandidatu. Saberi se“, napisao je Šutanovac.

„Nemojte da nastavljamo istu priču. Šta vama daje za pravo da se oglašavate? Ja pravim problem mogućem kandidatu? Jesam li ja toliko bitan? Vi ste celu Srbiju gurnuli u problem , partokrate bili i ostali i sad solite sa visine? Ne treba ja da se saberem, nego vi da se oduzmete“, odgovorio je Mrdalj.

Zatim se rasprava prenela na Ponoša.

„Mladene, možda bi bilo bolje da ne lupetaš jer sam 14 godina ćutao na temu sukoba sa Ponošem a veruj mi da još uvek imam svoj govor sa Saveta za nacionalnu bezbednost koji bi mnogo toga razotkrio. Ako on čovek ne priča o tome a vidim da si opet plaćen da radiš kampanju onda ćuti!“, rekao je bivši predsednik DS:

Rasprava se nastavila Mrdaljevom opaskom:

„G. Šutanovac “vidi da sam ja plaćen da radim kampanju”? Možda bi g. Šutanovac Dragan ponudio neki dokaz za to? G. Šutanovac se hvali da krije 14 godina informacije bitne za građane čijim parama je raspolagao kao ministar odbrane. Što krijete podatke od građana, g. Šutanovac?

BONUS VIDEO: Ponoš o aktuelnim događajima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar