Tokom gostovanja u emisiji "Takovska 10" na RTS, šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić upitao je predsednika Narodne skupštine Vladimira Orlića "da li mu je dobro", nakon što je predsednik Skupštine u potpunosti izgubio fokus i krenuo da viče u studiju. Orlić je u jednom trenutku potpuno menjao teze, zanemario teme u emisiji, napadao opozicione predstavnike, zbog čega je Aleksić reagovao i upitao ga da li mu je dobro.

Prilično je bilo upadljivo koliko je Orlić bio neprijatan kako prema kolegama, tako i voditelju Zoranu Stanojeviću. Upadao je u reč, menjao teze, bio preglasan i na kraju konačno totalno izašao iz uloge predsednika Skupštine.

„Kad budete imali pitanje za mene zaista, vi ga postavite, pa posle saslušajte duže od 10, 15 sekundi, da se ne svodi sve na to da vi nešto zabranjujete nešto, a mi ovde da slušamo najgore moguće uvrede“, odbrusio je u jednom momentu Orlić voditelju.

Orlić je upitao Tepić i Aleksića da li su ljudi koje su pozvali na „lažne proteste protiv nasilja rekli da zapravo žele da sruše vlast i Vučića“, a zatim zamerio voditelju RTS-a zato što im daje „tri puta više vremena“.

Predsednik Skupštine Srbije ušao je zatim u raspravu sa voditeljem koji ga je nakon Orlićevog dugog monologa upitao da li ostali učesnici debate mogu da kažu nešto.

Pročitajte još...

„Gospodine Orliću, je l’ može još neko da govori? Uzeli ste već svima vreme, meni ste rekli da im dajem tri puta više vremena, a vi ste uzeli tri puta više vremena. Je l’ dajem? Ne?“, upitao je voditelj.

Miroslav Aleskić i Vladimir Orlić
Miroslav Aleskić i Vladimir Orlić

Imao je Orlić zamerke jer mu Stanojević ne daje reč, pa je nastavio sa vređanjem opozicije, sa insinuacijama da se članovi i simpatizeri SNS nazivaju sendvičarima i krezubima. Nastavio je da govori povišenim tonom, u dahu i bez pauze, nakon čega ga je Aleksić upitao:

„Pitam gospodina Orlića da li mu je dobro? Nisam siguran da vam je dobro, gospodine Orliću. Razumem vašu nervozu jer se ruši kula od karata SNS-a, pošto su građani shvatili da su 11 godina lagani, manipulisani i pljačkani. Funkcioneri SNS-a beže iz te stranke i biće svedoka saradnika koliko hoćete“, rekao je Aleksić Orliću.

Bonus video: Vladimir Orlić upao u svađu sa voditeljom RTS-a

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare