Maja Gojković Foto: Nemanja Jovanović

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je da se tužilaštvo "sakrilo u mišju rupu", umesto da "hitno reaguje", jer je po njenoj oceni, lider Dveri Boško Obradović počinio krivično delo napadom na poslanika Marijana Ristićevića.

„Tužilaštvo mora sada da nešto učini, mora barem da kaže građanima Srbije ovde nema krivičnog dela, ovde se nije ništa desilo – vi ne vidite dobro svojim očima“, rekla je Gojković za TV Prva.

Rekla da je „tužilaštvo nezavisno i ne zna zašto su se sakrili u neku mišiju rupu i ne smeju da kažu – ni ovo ni ono“, i dodala da se na televizijskom snimku vidi šta se desilo na uzlazu u skupštinsko zdanje u petak tokom protestnog skupa koji su organizovale Dveri.

Upitana o promeni načina prikupljanja potpisa, Gojković je rekla da je to rezultat dogovora sa strankama koje žele da izađu na izbore.

Kako je rekla, Obradović je „strašno zabrljao pre dva dana“ i sada pokušava svojim štrajkom, „koji je režirana predstava“, da se prikaže kao „žrtva a zapravo je nasilnik jer je tukao Rističevića“.

„Tužilaštvo mora hitno da reaguje“, rekla je Gojković.

Predsednica Skupštine Srbije izjavila je da je ubeđena da je Obradović prekinuo štrajk glađu. „On je sinoć od svojih prijatelja dobio kesu, povukao se u Skupštinu. Ja sam ubeđena da je prekinuo štrajk glađu“, rekla je.

Dodala da neko ko štrajkuje glađu to radi pred javnošću i ne „sakriva se“ i ocenila da joj Obradović od jutros izgleda sveže.

Gojković je rekla da Obradović glumi da štrajkuje glađu, dok poslanici Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović i Sandra Božić to rade iskreno.

Obradović je, u jutrošnjoj izjavi medijima, rekao da nije prekinuo štrajk, a da su u kesi bile stvari koje mu je poslala supruga, poput rezervne garderobe i četkice za zube. On je dodao da se u Skupštinu ne može uneti ništa, a da se to ne vidi pri kontroli.

Gojković je komentarišući tu izjavu Obradovića rekla da je on nedavno uneo kamen u Skupštinu i da je reč o „loše režiranoj predstavi“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare