U Ministarstvu kulture ćute: Aktuelna ministarka Maja Gojković i bivši ministar Vladan Vukosavljević, Foto: TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC / an

Prva stvar koju je nova ministarka kulture Maja Gojković uradila po preuzimanju funkcije je bio “čišćenje” zvaničnog sajta ove institucije od svih saopštenja njenog prethodnika Vladana Vukosavljevića u kojima se on obračunavao sa novinarima i kulturnim radnicima.

Pregledom sajta više se ne može naići na Vukosavljevićevo sramno saopštenje povodom huliganskog upada na izložbu crteža “Momci tinuon” u Staroj Kapetaniji, u kom je ministar praktično poistovetio nasilnike i umetnike, navodeći da su “afirmisanjem skaradne umetnosti sa punim pravom izazvali negativne reakcije javnosti”.

Takođe, sa sajta ministarstva su nestala i saopštenja u kom Vukosavljević vređa novinare nedeljnika „Vreme“ i „NIN“, nazivajući ove medije “niskotiražnim medijskim tugaljivim naduvanim mehurom”, kao i niz optužbi u vidu saopštenja ministra na račun direktorke Beogradskog festivala igre Aje Jung.

Kako saznajemo iz kabineta Gojkovićeve, ona se na ovaj potez odlučila jer hoće da postavi nove odnose između Ministarstva kulture i medija, kao i sa institucijama kulture. Takođe, tvrdi naš izvor, Gojkovićeva je tražila i obustavu svih krvičnih prijava koje je njen prethodnik u ime Ministarstva podnosio protiv pojedinih medija.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare