Foto: Shutterstock

Predsednica Skupštine Srbije, Maja Gojković izjavila je večeras da će današnje usvajanje izmena i dopuna Zakona o izboru narodnih poslanika i Zakona o lokalnim izborima, obezbediti da već sutra počnu izborne radnje.

Ona je za TV Pink ocenila da je cilj incidenata u Skupštini i ispred nje bio da se spreči izmena i dopuna tih zakona, odnosno da se „izborni proces odloži“.

Govoreći o izmenama zakona, ona je navela da na sastanku sa predstavnicima opozicije koja planira da izađu na izbore, utvrđeno da je sakupljanje potpisa otežano, zbog čega je danas uneto u zakon da potpise mogu da overavaju i opštinske i gradske uprave, a ne samo notari kako je bilo do sada.

„Izbori ne mogu da se odlažu, i biće održani u (zakonskim) rokovima“, rekla je Gojković.

Prema njenim rečima, očigledno je da Obradović i Ðilas nemaju nikakvu politiku osim pokušaja da izazovu haos i nasilno zauzmu Skupštinu.

„Videli ste danas šta Boško, Ðilas i ostali smišljaju, šta sve rade kako bi bili na naslovnicama novina“, rekla je Gojković.

Gojković je rekla da su poslanici vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Martinović i Sandra Božić počeli štrajk glađu zbog nepostupanja tužilaštva posle jučerašnjeg napada pristalica Pokreta Dveri na poslanika SNS Marjana Rističevića na stepenicama Skupštine.

„Tužilaštvo je dužno po službenoj dužnosti da regauje i kada procita nešto u medijima, a kamo li kada su mediji preplavljeni fotografijama i snimcima“, rekla je Gojković.

Govoreći o Savezu za Srbiju, ona je rekla da su u njemu ostali samo Boško Obradović, Dragan Ðilas „i par kriminlaca koji nemaju šta da izgube nego da slušaju njih i bore se za prestiž na nekom narko tržištu“.

Ona je izrazila uverenje da će preostalih 99 odsto stranaka učestvovati na izborima.

Predsednica Skupštine je najavila da SNS u predizbornoj kampanji „neće nikoga vređati“, već će izneti kako misli da Srbija treba da izgleda u narednih pet godina, „sve zarad ljudi i zarad mladih koji treba da ostanu u državi“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar