Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Biračko mesto broj 6 u Bujanovcu, na kome se danas ponavljaju izbori po četvrti put još uvek nije otvoreno. Članovi biračkog odbora ne mogu da se dogovore oko raspodele dužnosti na biračkom mestu, navodi CRTA.

Kako navode „Bujanovačke“, predsednik biračkog odbora Dejan Menković je izjavio za ovaj portal da članovi biračkog odbora iz albanske koalicije ne dozvoljavaju predstavnicima srpskih stranaka da kontrolišu evidentiranje glasača u izvodu iz biračkog spiska.

„Uvid u birački spisak i kontrolu treba da vrše jedan Albanac i jedan Srbin. Albanci ne dozvljavaju da bilo ko od Srba ima uvid u birački spisak. Oni su seli tu, ne puštaju nikog drugog i zbog toga glasanje nije ni počelo“, kaže Menković.

Dodao je da glasanje ne može da počne dok na svakoj od tačaka sprovođenja izbora – lampi, biračkom spisku, ličnim dokumentima i predaji glasačkih listića ne budu po jedan Srbin i Albanac.

Po njegovim rečima, na početku je bilo tenzija među članovima biračkog odbora, ali sada ne.

O ovome je obaveštena Opštinska izborna komisija i čeka se na odluku kako dalje.

Kako kaže, moguće je da se glasanje nastavi.

Kako je objavila Crta, Biračko mesto broj 6 još uvek nije otvoreno zbog toga što članovi biračkog odbora ne mogu da se dogovore oko raspodele dužnosti na biračkom mestu.

BONUS VIDEO: Glasanje bez kraja – Do kada će trajati izbori

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar