Utisak nedelje
Slobodan Georgiev gost u emisiji Utisak nedelje na televiziji Nova S

Direktor Njuzmaks Adrija Slobodan Georgiev izjavio je da na osnovu kursa koji su zauzeli provladini mediji o izjavama Vladimira Putina, kao i na osnovu poruka koje se šalju ne samo poslednjih nekoliko dana, već i poslednjih nekoliko nedelja, može zaključiti da se javnost priprema za nešto. "Ali mislim da to nije tako rezolutno kao što se očekuje, da će se na primer, sutra pojaviti naslovna strana da je Rusija počinila ratne zločine u Buči. Mislim da je set poruka drugačiji - da se reč sankcije, koja je postala neka vrsta glavne reči i heštega, usmerava ka drugom pravcu - da to nisu sankcije Rusiji, već Srbiji, da bi opravdali budući potez vlasti i da se ljudima govori - mi to moramo da uradimo da ne bismo mi bili pod sankcijama", rekao je Georgiev.

On je u emisiji Iza vesti N1 istakao da tako doživljava i tekst objavljen u „Večernjim novostima“ 29. aprila da u „pokušaju da obezbede bezuslovno savezništo Srbije EU i SAD spremaju našoj zemlji paket ucena i restriktivnih mera“.

„Stvar je okrenuta, ne priča se o tome da Rusija nije dobra, i dalje Zapad nije dobar, ali potrebno je da se poruči ljudima da je Zapad mnogo jači i da, ako uđemo u konflikt sa Rusijom, može da se desi da plaćamo više gas, ali da ako ne izjednačimo spoljnu politiku sa EU i SAD – da ćemo biti potpuno izolovani, pa zbog toga što nam ide ‘nikad bolje’, i to ne smemo da dozvolimo, onda se ljudi stavljaju pred tu vrstu izbora – da se svako zamisli i kaže – ‘Šta da radimo, i dalje volimo Rusiju, ali to mora da se uradi“, istakao je Georgiev.

Podseto je i na prazne priče da „Vučić ima tri metra Dostojevskog u sobi“ koju ponavljaju Dragan J. Vučićević i Vladimir Đukanović i da je poruka koja se šalje o Rusima – „mi vas volimo, ali ovi nam tako jako prete, da moramo da pristanemo na to“.

„Putin jedini čovek koji bi Vučića pobedio na izborima u Srbiji“

On je rekao i da je Vučiću da bi se promenio odnos prema Rusiji bilo potrebno da malo zavrti tu priču u javnosti zbog izjava Putina o Kosovu, među kojima i onu da nam je „Putin zabio nož u leđa“ budući da je 10 godina radio kontrastvar – pravio veliku priču o Putinu.

PROČITAJTE JOŠ

„Ne znam da li je neko radio istraživanja, ali imam utisak da je Putin jedini čovek koji bi Vučića pobedio na izborima u Srbiji“, rekao je Georgiev i dodao da je Putin u poslednjoj deceniji imao superkampanju u medijima u Srbiji i to ne samo u tabloidima, već i na RTS i drugim TV sa nacionalnom pokrivenošću.

Dodao je da smo i u prošlosti na osnovu medija koji su pratili Vučićevu politiku mogli prvo u tabloidima da saznamo nešto što će se dogoditi i što je pravac u kom će Srbija ići.

„Jasno je gde živimo i kako stvari funkcionišu, ali to nije retkost ni u svetu. Kada se priča da li će Srbija po ubrzanom režimu da uđe u EU, mislim da to nije nigde na dnevnom redu. Da jeste, u ozbiljnim medijima u svetu bi morala da se pojavi priča da je Srbija super i da zaslužuje mesto u EU“, naglasio je direktor Njuzmaks Adrija.

On je naglasio da, međutim, ne doživljava uopšte kao prisilu poruku kada Zapad govori – „vi ste sa nama potpisali Trgovinski sporazum, vi ste na putu ka EU, pa kad je već tako, a mi smo u jednoj vrsti sukoba s Rusijom, ne možete da ostanete van te igre“.

„A to se u Srbiji prevodi na način – mi smo mnogo jači od vas i morate da pristanete. To je poruka koju vlast šalje ljudima da bi ostala ta ljubav prema Rusiji“, navodi Georgiev.

Opširnije čitajte na portalu N1.

BONUS VIDEO: Georgiev i Vukadinović: Žustra rasprava oko rata u Ukrajini

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar