jutarnji program probudi se
Foto: NOVA S

Slobodan Georgiev, direktor vesti i programa Njuzmaks Adrije, u jutarnjem programu "Probudi se" Televizije Nova S, govorio je o aktuelnim političkim dešavanjima.

Georgiev je kazao da potpisivanje sporazuma u Vašingtonu nije naizgled mnogo bitno za američku politiku, ali Trampu je važno da neke zemlje sele ambasade u Jerusalim, za njegovu kampanju.

„Vućić je prošli put bio napadnut jer je podržao Klintonove. Sada se svrstao na ovu drugu stranu, videćemo ko će da pobedi na izborima u Americi i da li će to imati efekta na dešavanja u Srbiji“, kazao je Georgiev.

On se osvrnuo i na komentarisanje ruske portparolke ministarstva stranih poslova Marije Zaharove koja je Vučićevo sedenje u Beloj kući poredila sa kultnom scenom iz filma „Niske strasti“.

Pročitajte još:

„To je sjajno što se desilo da se raščiste odnosi jer nama Rusija nije neki partner. Imali smo dva velika internet događaja – njegovo klimanje i gledanje u stranu, a drugo je Zaharova. Vućič je sad ovako na nuli – prvo njegov gaf, a onda je ona kazala to sa stolicom.“

Georgiev je istakao i da je vrlo teško odbiti kad te zovu u Belu kuću.

„Ja bih voleo da vidim da neko odbije poziv američkog predsednika. Ipak, ta politika je na jednom ličnom nivou – druže, jel se slažeš s tim, okej, potpiši, ja garantujem tebi, ti meni. A što Srbija nema parlament… Ipak, bolje je da predsednik sedi u Vašingtonu nego u Pekingu ili u Moskvi jer je naš put evropski.“

Kazao je i da će se benefiti potpisanog sporazuma tek videti.

„Sad izgleda kao deo kampanje, a ako bi se sprovodio, običan svet bi imao koristi, npr. od puta Niš-Priština. Albanska strana je ga je već napravila od Prištine do Merdara. To bi ljudi videli da putuju. Ovde ima mnogo rodoljuba koji nikad nisu bili na Kosovu. Seidte u kola, obiđite srpska sela i manastire, idite da ručate u Prištinu, neće niko da vas pojede“, kazao je Georgiev.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 
Facebook
 
Twitter
 
Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare