Foto:TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Milan Mojsilović, rekao je na današnjoj pres konferenciji da ga čudi "zabrinutost" iz Prištine, jer, kako tvrdi, nije bilo nikakvog povećanja formalnog povećanja borbene gotovosti.

Dodao je da nije bilo nikakvog obučavanja nikakvih terorističkih snaga niti ikakvog upada na teritoriju Kosova.

„Ja 37 godina nosim uniformu i smatram da imam nekakvog vojničkog iskustva, kazao je Milan Mojsilović i naglasio da je Vojska Srbije zvanična i ozbiljna institucija, te da nikakvog govora o obučavanju nekakvih terorista i nekakvom upadu na KiM nije bilo i da takvi navodi „vređaju inteligenciju“.

„U skladu s našom evidencijom, Milan Radoičić nikad nije, ponavljam nikad, učestvovao na vežbama na Pasuljanskim livadama, niti je ikad ispalio ijedan metak, niti ijednu granatu“, poručio je Mojsilović i dodao da šta Radoičić radi na svom imanju nije stvar Vojske Srbije:

„U par navrata prethodnih godina pozivan je na vežbe, ali se na iste nije odazivao. Šta radi na privatnom imanju, složićete se sa mnom, to ne zanima Vojsku Srbije“.

PROČITAJTE JOŠ:

Na optužbe da su „obučavali teroriste“, Mojsilović je rekao da su i to laži i da ga to vređa.

„Vređa intelekt optužbe da je Vojska Srbije planirala upad na Kosovo i Metohiju. S vojničke tačke gledišta, deluje totalno van operativne logike da nekih 30 ljudi i angažovanih 4.500 pripadnika ima tu snagu. Ako mene pitate, i 14.000 pripadnika je malo za tako složen zadatak. Ja sam danas spreman da veoma transparentno podelim s vama informacije koje se odnose na obuku rezervnog sastava. Planska i organizovana obuka rezerevnog sastava Vojske Srbije, koju podležu svi građani od 18 do 60 godina, sprovodi se planski i organizovano i u skladu je sa Zakonom odbrani, vojsci i vojnoj, materijalnoj i radnoj obavezi i u vezi je sasvim propisima koji definišu ovu materiju“, kazao je Mojsilović.

On je dodao da je pravo i obaveza svih građana Srbije, uključujući i one koji žive na KiM, da se odazovu pozivu na vojne aktivnosti.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare