Foto: Promo

Građanski demokratski forum (GDF) pozvao je danas "antifašističke političke aktere" u Srbiji da se ujedine oko inicijative za donošenje zakona o zabrani fašističkih i neofašističkih partija i pokreta.

„Posebno bi na meti toga zakona morali biti oni koji slave masovne ratne zločine i genocid u Bosni i Hercegovini. Slavljenjem ratnih zločina i zločinaca baca se ljaga na celo naše društvo i na čitavu Srbiju“, navodi se u saopštenju.

GDF je dodao da su ratni zločini i genocid delo „jedne nakazne politike i ideologije“ koja mora da „završi na smetlištu istorije kao osudjena i prokažena“.

„Svi oni političari koji danas žele da hapšenjima i zastrašivanjima izjednače sve nas sa politikom zločina, poručujemo da neće proći“, piše GDF.

GDF je osudio inicijativu, kako su naveli, „ljotićevske i ekstremnodesničarske partije, poslednjih godina u javnosti zaklonjene iza porodičnih vrednosti“, Dveri i njenog lidera Boška Obradovića, koji bi morao „doći pod udar antifašističkog zakona u bilo kojoj uredjenoj zemlji“.

„Pretnje Boška Obradovića da će u ime Vučića i na radost Vučićevih fašističkih tabloida hapsiti sve nas koji osuđujemo ratne zločine i genocid, poručujemo, „nećeš proći“, poručio je GDF.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar