Foto: Medija centar Beograd

Sociolog Biroa za društvena istraživanja (BIRODI) Zoran Gavrilović pisao je Generalnom sekretarijatu Predsedništva Republike Srbije povodom tvita, za koji kaže da krši njegova prava, a u kojem se kao akter navodi predsednik Republike.

Gavrilović se osvrnuo na sporni tvit, koji je napisao urednik Informera Dragan J. Vučićević, u kome je na Gavrilovićevu konstataciju da je vakcinisan napisao: „To se kaže: Hvala, državo, svaka čast, predsedniče @avucic. To se kaže: Ja @GavrilovicZoran pljujem sve, učestvujem u najcrnjim kampanjama i hajkama, al’ vakcinu sam dobio u tom zlom režimu, u toj nikakvoj Srbiji kad je nema u dve trećine Evrope…“.

„Želim da verujem da predsednik Republike nema veze sa aktivnostima autora ove objave. Želim samo da Vas podsetim da sam pre šest meseci poslao svoje istraživanje u celosti u formi predstavke, To je bio način da demantujem navode iz teksta predsednika Republike ‘Elita i plebs’, nakon čije objave dobijam uvrede i pretnje. Ni do danas nisam dobio zavodni broj predstavke, na šta sam Vam ukazao pre dve nedelje. Molim Vas da, kako za prethodnu, tako i za ovu predstavku, dobijem zavodne brojeve i odgovor da li je postupano po predstavkama. U prepisku sam uključio svoju advokaticu, ali i OSCE misiju u Srbiji, Zaštitnika građana i Poverenicu za ravnopravnost i EU delegaciju“, navodi Gavrilović u predstavci poslatoj na mejl adresu Generalnog sekretarijata Predsedništva.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare