Foto: Medija centar Beograd

Jedan od ključnih problema našeg društva je što se etiketiranje predstavlja kao iznošenje stava i na taj način, u prvom redu mediji, legitimizuju etiketiranje, dovodeći do toga da imamo sve više medijskih ratova a sve manje dijaloga, izjavio je saradnik Biroa za društvena istraživanja (BIRODI) Zoran Gavrilović.

Gavrilović je u intervjuu za broj „Danasa“ od petka rekao da će njegovi pravni zastupnici, povodom pretnji koje su mu, nakon gostovanja na televiziji N1 upućene preko Tvitera, „u petak ili u ponedeljak podneti krivičnu prijavu“.

On je naglasio da je „upravo ovaj incident ključni dokaz da Regulatorno telo za elektronske medije (REM) ne radi svoj posao kako treba“.

„REM i Radio televizija Srbije su najodgovorniji za ovo stanje u kojem skoro svako ko izjavi nešto što se ne sviđa vlastima bude izložen pretnjama. Oni su svojim nečinjenjem pripremili teren za ovakvu društvenu situaciju“, kazao je Gavrilović.

Prema njegovim rečima još jedan „kamen temeljac“ naše medijske stvarnosti su i armije botova, koji ubijaju svaku mogućnost dijaloga.

„Preduslov normalizacije bi morao da bude raspuštanje vojske botova. Tviter je delom to učinio time što je ugasio veliki broj naloga, ali oni očigledno ne odustaju. Oni su zamenili paravojne formacije iz devedesetih, s tim što su oni pucali, a ovi etiketiraju i vređaju preko medija i društvenih mreža“, kazao je Gavrilović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare