Zoran Gavrilović Foto: Ivan Dinić/Nova S

Izvršni direktor Biroa za društvena istraživanja (BIRODI) Zoran Gavrilović ocenio je večeras da regularni izborni uslovi ne postoje bez slobodnih medija.

Gavrilović je za televiziju Insajder rekao da na televizijama sa nacionalnim pokrivanjem postoji dominacija tema koje odgovaraju strankama vlasti, dok diverzitet postoji na kablovskim televizijama.

„Ako mediji ne informišu, ne pitaju, ne analiziraju, i ako ne postoje ona pitanja koja treba da pomognu biračima da donesu odluku za koga će da glasaju, shodno svojim interesima, mi onda imamo propagandu“, ocenio je Gavrilović.

Komentarišući trenutne okolnosti u odnosu na one koje su postojale tokom izbora 2022. godine, naveo je da one gotovo ne postoje.

„Mi smo 2012. godine u izbornoj kampanji imali Demokratsku stranku i Srpsku naprednu stranku, koje su imale skoro pa jednako vreme. Imali smo dva predsednička kandidata, koji su bili skoro pa jednako zastupljeni, sa jednakim procentom pozitivnog predstavljanja. I imali smo jednu vrstu takmičenja. Danas imamo jednog čoveka, koji je predstavljen sa 90 odsto pozitivnog vremena i marginalizovanu opoziciju“, dodaje Gavrilović.

BONUS VIDEO – Raspisani izbori – neka igre počnu!

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar