Bratislav Gašić Foto: Milos Tesic/ATAImages

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić izjavio je večeras da spisak koji je poslanik partije Aljbina Kurtija Samoopredeljenje Armend Muja objavio "nije ništa drugo nego spisak za odstrel".

„Konstantne provokacije i pretnje Kurtijevog trbuhozborca Armenda Muje još jedan su pokazatelj da predstavnici privremenih institucija u Prištini neće nikada ostaviti Srbe na miru“, naveo je Gašić u pisanoj izjavi.

„Današnji spisak koji je Muja objavio nije ništa drugo nego spisak za odstrel. Spisak na kojem se, između ostalog, pored predsednika Vučića, njegovog sina Danila i brata Andreja nalazim i ja.“

Gašić je naveo kako bi „Kurtijev glasnogovornik“ trebalo da zna da se „nikada ne preti praznom puškom“.

„Nikakvi spiskovi nas neće sprečiti i uplašiti da odbranimo svoj narod na Kosovu i Metohiji i uvek ćemo biti tu da ga zaštitimo“, izjavio je Gašić.

Podsetimo, poslanik Samoopredeljenja Armend Muja objavio je spisak sa nazivima, kako je naveo, „srpskih kriminalnih organizacija i njihovih rukovodilaca“, tražeći njihovo hapšenje.

Na spisku koji je Muja objavio na Fejsbuku, navedena je Civilna zaštita, za koju tvrdi da su je formirali Goran Rakić, Igor Simić, Slavko Simić, Miloš Perović, Nenad Đurić i Stevan Pavićević.

„Severna Brigada, formirana od strane Andrije Vučića (brat predsednika Aleksandra Vučića), Milana Radoičića, Zvonka Veselinovića i Radule Stevića“, napisao je Muja.

Muja je na spisku naveo i, kako stoji, „ekstremističke desničarske organizacije vezane sa Rusijom, SPC i SANU, Narodna patrola, (Damjan Knežević, Danilo Vučić – sin predsednika Srbije i Aleksandar Filipović)“.

Muja dodaje da se „zna da predsednik Srbije Aleksandar Vučić, njegov brat Andrej, sin Danilo, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić i šef BIA Aleksandar Vulin igraju te igre“.

***

BONUS VIDEO – Radosavljević: Barikade otežavaju Srbima na Kosovu, Beograd i Priština da se dozovu pameti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare