Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Ministar policije Bratislav Gašić odgovorio je poslaniku Borislav Novakoviću na pitanje da li predsednik Srpske liste Goran Rakić ima prebivalište u Novom Sadu.

„Imao sam pitanje od poslanika da li je tačno da Goran Rakić ima prebivalište u Novom Sadu. On nikakve veze sa Novim Sadom nema, niti ima prebivalište u Novom Sadu. Kao što znate nalazi da se nalazi sa srpskim narodom na Kosovu, kao i njegova porodica. Sin mu je juče polagao prijemni ispit za upis u srednju školu, a ćerka je imala prijemni za upis na fakultet u Kosovskoj Mitrovici. Ali, neki drugi predsednici pokrajinskih odbora žive u Beogradu. Toliko o tome kakva se pitanja postavljaju.“, rekao je Gašić.

Podsetimo, Novaković je na početku današnjeg zasedanja upitao MUP da li je predsednik Srpske liste Goran Rakić promenio mesto prebivališta i sada živi u Novom Sadu.

„Pitanje za Ministarstvo unutrašnjih poslova. Da li je predsednik Srpske liste Goran Rakić promenio mesto prebivališta tako što je iz Kosovske Mitrovice prešao u Novi Sad. Ovo nije tajna u Novom Sadu, svi znaju da on živi u Novom Sadu. Moje pitanje je da li je on i formalno promenio mesto prebivališta. U ovom trenutku kada treba svi da iskažemo solidarnost sa Srbima na Kosovu, predsednik Srpske liste živi u Novom Sadu. Toliko je to zabrinjavajuće jer zajedno sa njim žive Zvonko Veselinović i Milan Radoičić. Na relaciji Novi Sad-Kopaonik žive sva trojica, pa da li je Goran Rakić predsednik Novosadske ili Srpske liste. Postavljam pitanje, da li je promenio prebivališta, jer znam da živi tamo“, rekao je Novaković.

Sve informacije sa današnje sednice pratite u blogu uživo na Nova.rs.

Bonus video: Ćuta pozvao Gašića na poligraf

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar