Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Udruženje građana "Futoška inicijativa" osudilo je uvrede i neistine koje je o njima izneo predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ocenilo da je njegov rečnik apsolutno neprihvatljiv i neadekvatan funkciji koju obavlja i koju, na taj način, devalvira i unižava.

Udruženje je u saopštenju pozvalo nadležne organe da po službenoj dužnosti preduzmu pravne radnje protiv Vučića, kako se ovakve i slične situacije u budućnosti više ne bi dešavale.

Gostujući 14. juna na televiziji Pink, Vučić je, komentarišući izbore za Savet mesnih zajednica u Futogu, rekao: “Gde ste imali kandidate onog kriminalca Bore Novakovića, koji nije smeo da se potpiše kao Jeremić, Đilas, Tepić i tako dalje, jer za njih ni majka rođena neće da glasa, nego su to potpisali kao Futoška inicijativa”, navodi se u saopštenju.

Ističe se da je „Futoška inicijativa“ potpuno nezavisna lokalna organizacija koja se godinama unazad bori u svojoj zajednici i koja je dobro poznata po svojim zalaganjima i aktivnostima, koje sprovodi za dobrobit sugrađana.

Uslovi u kojima su sprovođeni izbori su, blago rečeno, bili nedemokratski, ali su, uprkos tome, kandidati „Futoške inicijative“ osvojili skoro 30 odsto glasova, sa
ukupnom investicijom od 16.200 dinara sa uračunatim PDV-om i volonterskim radom nekolicine ljudi, stoji u saopštenju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare