Foto:Tanjug/Jadranka Ilić; Tanjug/Zoran Žestić; Amir Hamzagic/ATAImages

Nakon što je ministar privrede Rade Basta uputio poziv Vladi Srbije da se hitno izjasni o mogućnosti da uvede sankcije Rusiji, rekacije su se nizale kao na traci. Među onima koji su se oglasili bio je i ambasador Ruske Federacije u Beogradu, Aleksandar Bocan-Harčenko. On je najpre rekao da njegova zemlja pozitivno gleda na odlučan, pošten stav predstavnika srpskog rukovodstva koji su se ogradili od antiruskih apela srpskog ministra privrede Radeta Baste da se Beograd pridruži zapadnim sankcijama Rusiji, da bi potom u rekao reči ministra Baste i njegovih "sponzora" nisu dostigle željeni efekat. U diskusiju se na kraju uključio i funkcioner SNS Dragan Šormaz, koji je apelovao da se Bocan-Harčenko istera iz Srbije.

Ministar privrede Rade Basta zatražio je da se Vlada Srbije hitno izjasni o uvođenju sankcija Ruskoj Federaciji zbog agresije na Ukrajinu.

„Ne znam koliko je još ovakvih varvarskih izjava predstavnika zločinačke vlade iz kremlja potrebno da ga izbacimo iz Srbije?! Sada tvrdi da ministar Basta ne iznosi svoj stav, nego stav stranih sponzora! Odmah uvesti sankcije rusiji i ovoga isterati iz Srbije“, napisao je Šormaz.

Podsetimo, Od Bastine izjave ogradila se i stranka kojoj pripada Jedinstvena Srbija, kao i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare