Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Potpredsednik Izvršnog odbora Romske partije Goran Stanojević prekinuo je štrajk glađu, pošto je pozvan da sutra u policijskoj stanici da izjavu povodom pretnji smrću, saopštila je Romska partija.

Romska partija navodi da je, Goran Stanojević počeo štrajk glađu, jer ga je, kako tvrde, policijski službenik isterao iz stanice policije, kada je hteo da prijavi pretnje smrću koje mu je uputilo N.N. lice zbog njegovog političkog delovanja.

Dodaju da Stanojević prekida strajk glađu, jer je ostvaren cilj, „da se stvori klima i da policija i tužilaštvo pokrenu postupak uzimanjem njegove izjave“.

„Ukoliko se budu nastavile pretnje i različite vrste pritiska, u procesu izbora, na pripadnike Romske partije i na naše simpatizere, reagovaćemo odlučno u skladu sa zakonom. Posebno apelujemo da pripadnici MUP-a ozbiljno shvate svoj posao i više im se ne dogodi da ćute i šikaniraju građane koji im prijavljuju slične slučajeve. Mi imamo poverenja u državu, ali pojedinci koji blokiraju njeno funkcionisanje moraju da odgovaraju“, poručuje Romska partija.

Ispred Skupštine Srbije već četvrti dan glađu štrajkuje lider Dveri Boško Obradović, a njemu se juče u toj vrsti protesta pridružio poslanik Dveri Ivan Kostić.

Prethodno je štrajk glađu okončao poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović pošto je Prvo osnovno javno tužilaštvo saopštilo da je pokrenulo dokazne radnje povodom napada na poslanika Marijana Rističevića.U ponedeljak uveče od štrajka glađu odustala je poslanica SNS Sandra Božić, koja je zajedno sa Martinovićem

Prvi koji je pokrenuo seriju štrajkova glađu ispred Skupštine pre četiri dana bio je nezavisni poslanik Miladin Ševarlić, zahtevajući da se na dnevni red Skupštine stavi pitanje Kosova. On je svoj štrajk prekinuo 11. maja, priznajući da su štrajkovi glađu Obradovića i Martinovića potpuno medijski zasenili njegov.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare