Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

U Srbiji se danas održavaju redovni parlamentarni izbori. Ono što je za ove izbore specifično je poštovanje epidemioloških mera uvedenih zbog epidemije koronavirusa.

Sva dešavanja sa izbora možete pratiti u našem lajv blogu. 

Većina glasača na izborna mesta dolazi sa sopstvenim maskama i rukavicama, a oni koji ih nemaju mogu ih uzeti na samim biračkim mestima. Izbori se održavaju uz poštovanje epidemioloških mera – nošenje maski, rukavica i držanje distance od dva metra.

PROČITAJTE JOŠ

Birališta su otvorena od 7.00 do 20.00 časova, a svoje pravo glasa može da iskoristi 6.584.376 birača. U trci je je 21 izborna lista. Pored republičkih, održavaju se i izbori za poslanike skupštine AP Vojvodine i lokalni izbori. U bilo kom trenutku u navedenom  intervalu možete iskoristiti svoje glasačko pravo. Ukoliko se na biračkom mestu nađete u 20 časova, prilikom zatvaranja biračkog mesta, mora vam biti omogućeno da glasate.

Na republičkim izborima možete da glasate za jednu od 21 izborne liste, a cenzus od ove godine iznosi 3 odsto od broja izašlih birača. Birači u Vojvodini na pokrajinskim izborima glasaju i za jednu od 9 izbornih lista. Za lokalne izbore izborne liste se razlikuju od opštine do opštine.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram