Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostuje večeras na Radio televiziji Srbije, a tim povodom nekoliko desetina građana se okupilo ispred RTS kako bi izrazili nezadovoljstvo politikom koju vodi prvi čovek države. U vreme početka emisije među okupljenima se pojavila i grupa onih koji podržavaju predsednika i polako potisnula okupljena sa platoa ispred glavnog ulaza u državnu televiziju.

Kako saznajemo, večerašnji protesni skup ispred RTS organizovala je grupa građana „Čuvari vatre“, a okupljanje je počelo u 19 časova. Kako su javili reporteri Nova.rs, neposredno pre gostovanja predsednika, Abardareva ulica, gde je sporedni ulaz u zgradu RTS, je bila blokirana, kako građani ne bi imali pristup tom delu zgrade državne televizije.

Protest ispred RTS zbog gostovanja predsednika Srbije

Posted by Nova.rs on Четвртак, 10. септембар 2020.

Okupljeni građani su kazali da su tu zbog poniženja koje je predsednik Srbije doživeo u Vašingtonu, zbog toga što se ne oslanja na stručnjake prilikom potpisivanja sporazuma, zbog zloupotrebe korone i moći u borbi protiv političkih neistomišljenika.

Protest se posle 20 sati podelio u dve grupe, pošto je došla grupa koja podržava predsednika Vučića. Nakon verbalne rasprave, organizatori su zatražili da se odvoje od građana koji su došli kao podrška predsedniku.

„Muka mi je od svega, zgađen sam situacijom u zemlji. Nisam osuđivan, nemam prekršaj, od države nisam dobio ništa. Imam 31 godinu i jako sam ogorčen i ljut. Govorim engleski i ruski jezik i spremam kofere da napustim zemlju“, rekao je Nemanja Bogdanović, jedan od organizatora, koji je pozvao građane preko Fejsbuka da dođu na protest.

Ekipa portala Nova.rs zatekla je lidera Demokratske stranke, Zorana Lutovca, koji je rekao da sporazum iz Vašingtona jedino ide u prilog kampanji za predsedničke izbore u SAD.

„Taj dokument je prilično protivrečan sam po sebi, jer su u njemu mnoge odredbe koji nisu u saglasnosti sa samim nazivom i predmetom dokumenta. Malo je novih stvari u tom sporazumu“, rekao je Lutovac.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs
Foto: Twitter/Čuvari/ke vatre

 

Podsetimo, gostovanje Vučića na Radio televiziji Srbije sledi nakon sastanka u Beloj kući i potpisivanja sporazuma o normalizaciji ekonomskih odnosa između Beograda i Prištine. Očekuje se da će Kosovo, odnosno potpisani sporazum u Vašingtonu, biti glavna tema večerašnjeg obraćanja Vučića na državnoj televiziji.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Uskoro opšrinije…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare