Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bs

Vojvođanski front, koji predvodi Liga socijaldemorkata Vojvodine, formirao je poslaničku grupu u Narodnoj Skupštini Republike Srbije, zajedno sa poslanicima političke organizacije Srbija 21.

Poslaničku grupu čine poslanici LSV Nenad Čanak, Nada Lazić i Olena Papuga, predsednikDemokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislav Žigmanov, te predstavnici Srbije 21 Marko Đurišić i Nenad Konstantinović.

Vojvođanski front i Srbija 21, kao članice Ujedinjene demokratske Srbije, na samom kraju mandata ovoga saziva državnog parlamenta, snažno će zastupati ideju moderne i evropske Srbije.

„Samo takva Srbije biće garant demokratizacije, decentralizacije, poštovanja ljudskih prava i sveukupnog napretka naše zemlje“, navodi se u saopštenju.

Kako dodaju Ujedinjena demokratska Srbija, politički savez Srbije 21, Vojvođanskog fronta, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma, nastaviće promovisanje jasne proevropske politike i u predizbornoj kampanji, bilo da je  ona u maju, junu ili na jesen.

„Potpuno je jasno da je lista UDS jedini garant moderne i evropske Srbije, nasuprot brojnimnacionalističkim i  konzervativnim listama“, navodi se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar