Ursula Fon Der Lajen i Aleksandar Vučić Foto: TANJUG/ PREDSEDNISTVO SRBIJE/ DIMITRIJE GOLL/ bg

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen istakla je danas da je Srbija već prevalila dug put ka članstvu u EU i da je zabeležila neverovatan napredak i zalaganje poslednjih godina i unapredila uslove u različitim sektorima.

Ona je u Donjem Međurovu na obeležavanju početka radova na modernizaciji pruge Niš-Brestovac sa predsednikom Aleksandrom Vučićem rekla da su EU i Srbija prijatelji i partneri, ali je napomenula i da za ulazak u EU postoje preduslovi.

„EU je izgradila svoje vrednosti koje su inkorporirane u vladavinu prava. Mi znamo da vi radite na tome, to je proces koji traje i u Srbiji i u EU, jer su demokratija i vladavina prava velike vrednosti na kojima se mora raditi svakoga dana. Ciljamo ka tim vrednostima i povezujemo se“, naglasila je Fon der Lajen odgovarajući na pitanje da li se zalaže za ulazak Srbije u EU.

Ona je ukazal i da su ekonomske integracije osnov EU i da se na jedinstvenom trzistu mora raditi zajedno, na integrisan način.

„Želim i za Srbiju i za Zapadni Balkan da budu integrisani i da uzdignu standarde na kojima radi jedinstveno trziste i da se olaksa pristup EU“, navela je ona.

Dodala je i da postoji i okvir koji mora da se ispuni, a to su principi koje delimo, a ticu se zajednickih vrednosti.

„Bićemo prijatelji i partneri i svi jednog dana članovi EU“, poručila je Fon der Lajen.

BONUS VIDEO Zoran Milanović o Merkeli i Vučiću

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare