Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Nakon saslušanja zbog navodnih veza sa klanom Veljka Belivuka i ostavke u Fudbalskom savezu Srbije, Slaviša Kokeza se povukao iz javnosti, ali firma “Prointer sistem” koja se dovodi u vezu sa njim bez problema dobija poslove od države i lokalnih vlasti. Tako je grad Beograd pre tri dana kompaniji “Prointer” i njenim partnerima dodelio posao implementacije SAP HCM modula, vredan oko 1,1 milion evra.

Od momenta kada je saslušan zbog navodnih veza sa klanom Veljka Belivuka i kada je označen kao neko ko je možda učestvovao u planiranju ubistva predsednika države, Slaviša Kokeza nestao je iz javnosti.

Međutim, ni pisanja medija, ni navodi visokih državnih funkcionera, među kojima i predsednika Aleksandra Vučića, nisu uticali na njegov biznis. Naprotiv.

Firma “Prointer sistem”, koja se godinama dovodi u vezu sa njim, a koja se zvanično vodi na Ivanu Rajić, u proteklih godinu dana dobila je na tenderima više od 10 poslova, što samostalno, što u konzorcijumu sa drugim kompanijama. Poslednji je sklopila sa gradom Beogradom pre tri dana.

Naime, gradske vlasti su konzorcijumu u kojem je “Prointer sistem”, “Unicom Telecom” i “Sapiens solutions” dodelile posao “implementacije SAP HCM modula na nivou IBK grada Beograda”. Kako piše u dokumentaciji, implementacijom tog modula biće obuhvaćene 31 ustanova kulture, 17 predškolskih ustanova i Centar dečijih letovališta, tri ustanove socijalne zaštite i Turistička organizacija grada Beograda.

“Implementacija SAP HCM modula na nivou IBK grada Beograda vrši se u cilju unapređenja poslovnih procesa iz domena upravljanja kadrovskom administracijom, poslovnog procesa obračuna zarada, kao i procesa upravljanja službenim putovanjima i njihovo povezivanje sa nadležnim sekreterijatima, odnosno gradom Beogradom kod koga je već uvedeno programsko rešenje”, navodi se u dokumentaciji objavljenoj na Portalu javnih nabavki.

Iako je naručilac po zakonu dužan da obezbedi konkurenciju, na ovaj tender se prijavio samo jedan ponuđač, odnosno konzorcijum u kojem je “Prointer”. Kako piše u Odluci o dodeli ugovora, vrednost posla iznosi 131.940.000 dinara (sa PDV-om) ili oko 1,1 milion evra.

Nema kraja cirkusu u FSS
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Kako je “Nova” ranije pisala, i druge firme koje su se dovodile u vezu sa Kokezom, poput “Eurosalona” i “Prointer web”, nisu trpele zbog njegovog privođenja. Od tada pa u narednih pola godine sklapali su poslove sa MUP-om, gradom Beogradom, kompanijom Jugoimport SDPR, najvećim izvoznikom oružja… Vrednost projekata sve tri kompanije, koji su ugovoreni u narednih pola godine, kretala se oko dva miliona evra.

I “Eurosalon” i “Prointer web” su kompanije čiji je krajnji vlasnik zvanično u Agenciji za privredne registre takođe Ivana Rajić. Ipak, obe firme dugo su se vezivale za Slavišu Kokezu. Do avgusta ove godine nalazile su se na istoj adresi na kojoj je bilo registrovano i preduzeće „Senior tim“, čiji je Kokeza i sada zvanični vlasnik.

Podsećamo, on je krajem februara priveden na saslušanje u svojstvu građanina zbog navoda da je sarađivao sa grupom Veljka Belivuka. Nakon toga je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da je Kokeza odbio da na poligrafu odgovori na pitanje da li je učestvovao u pripremi njegovog ubistva.

Kako je objavio Istinomer, on je bio član Srpske radikalne stranke, a po osnivanju Srpske napredne stranke 2008. godine postaje član i funkcioner te partije. Bio je član Glavnog odbora i potpredsednik beogradskog odbora SNS.

Bonus video: Čiju sliku držite na zidu? Ili sve o dodvoravanju predsedniku

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare